Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ataki kołatania serca i zawrotów głowy przed snem i po wysiłku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Mam skończone 16 lat i posiadam (tak uważam) problemy z sercem, w poniedziałek mam zamiar iść do lekarza, ale do tego czasu chciałem spytać się na forum co o tym sądzicie. Problemy mam już od jakichś 6 miesięcy... czasem mam takie ataki jakby mi słabo się robiło i brak powietrza, często jak się kładę spać (ostatnio ciągle) serce zaczyna tak jakby podwójnie bić (takie jakby skurcze), często jak zamykam oczy już jak idę spać to mi w głowie się kręci, jak wykonuje jakiś wysiłek, albo coś naprawdę męczącego to serce mi strasznie mocno bije. Te objawy mam co jakieś 2-3 tygodnie po 1-2 dni, jak to się zaczęło miałem raz cały tydzień, a tak to zawsze wytrzymywałem, chyba coś ze mną nie tak ;p. A ostatnio no to znowu zaczęło się to robić dwa dni temu i do teraz trzyma, najgorzej jest jak idę spać bo męczę się z tym ;/. Mogę powiedzieć, że bardzo dużo czasu spędzam przy komputerze po 4-8h dziennie, jeżeli to ma coś do rzeczy. Liczę na wasze wsparcie ;)

Może na koniec semestru miałes dużo nerwów? Bierz stale jakieś ziołowe tabletki na uspokojenie i codziennie dużo się ruszaj.Dwa razy dziennie po pól godziny- od tego zacznij.Jeśli to tylko nerwy, to powinno ci pomóc.Moja koleżanka latała po kardiologach-ekg, echo serca,holter- a okazało sie ,że jej nic nie jest,drżenie serca od nerwów.Jak poszła na wesele i całą noc tańczyła zapominając o sercu[oczywiście nie piła alkoholu] ,to dopiero na drugi dzień sie zorientowała,że mimo wyciłku[taniec] nic sie nie działo.Nerwy powodują różne niepokojące objawy,a wystraszony człowiek z powodu strachu ,że cos nie tak, jeszcze bardziej te objawy sam potęguje.Najlepsze jeśli chodzi o ruch jest pływanie,rower,szybki marsz,taniec.Wtedy zapomina sie o nerwach.Bierz te ziołowe tabletki.Przed snem ze dwie,jak ci po jakimś czasie ulży troche tzn., że jest to.

W głowie podczas leżenia może ci się kręcić od pozycji zgarbionej przy kompie ,a także od spania na wersalce z podwyższeniem pod głową.Najlepsze jest twarde płaskie łóżko i pod głową specjalna wyprofiolowana poduszka,która podpiera kark.Siedząc przy kompie rób co pół godz 3 minuty przerwy.Np.Stań tyłem do ściany,ręce w górę i wygnij sie do tyłu,a dłońmi dotknij ściany w taki sposób jak to się robi przy mostku z leżenia na plecach.Wygięcie kręgosłupa w kierunku przeciwnym niż wygina się przy pisaniu na kompie jest bardzo dobrym ćwiczeniem.Oprócz tego popatrz chwilę za okno w dal.Rób poziome ósemki ,kręcąc gałkami ocznymi.KIlka skłonów tułowiem,kręcenie i skłony głową w rózne strony.Ćiwczenia na siłowni,dżwiganie nie wskazane.

Młody, a moze ty chodzisz do pierwszej klasy szkoły sredniej i w nowej szkole sobie z trudem dajesz radę i staąd te nerwy....Jeśli jest tak jak myśllę, to w dużej mierze przyczyn ą może być zabawa z komputerem zamiast przygotowywanie sie do lekcji. A na koniec semestru....olaboga! Mylę się?