Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kaszel przy bólu serca i dodatkowych skurczach

Gość Robson23

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Robson23

Cześć. Mam na imię Paweł i mam 23 lata . Nie choruję na nic, a bynajmniej o niczym nie wiem jednak od jakiegoś czasu zaczeły mnie męczyć pewne dolegliwości. Nie są one straszne, ale zacząłem się obawiac o własne zdrowie. Otóż, od jakiś 2 miesięcy czy 3 mam dziwne uderzenia serca, czasem bije bardzo szybko, czasem bardzo wolno, bije dość dziwnie, tzn mam wrażenie jakby dodatkowo uderzało. Do tego ścisk w klatce. Nie przejmowałem sie tym, myslalem że to efekt przemęczenia po sesji jednak te objawy są dalej. Zauważyłem, że często gdy coś sę nie tak dzieje z sercem kaszlę. Byłem u lekarza w płucach wszystko w porządku. Więc skąd ten kaszel przy bólu serca, przy dodatkowych uderzeniach? Wybieram sie do kardiologa ale za miesiąc. Nie palę, alkohol sporadycznie - raz na 5 miesięcy na imprezie, nie przepadam za używkami. Nie uprawiam sportu - studiuję i pracuję, nie mam na to czasu. Pomóżcie.

Kaszel przy takich dolegliwościach to reakcja obronna organizmu .Kaszel umiarawia akcję serca .Oczywiście taki kaszel a nie w wyniku przeziębienia .Należy wyjaśnić te dodatkowe skurcze .Może po prostu masz braki magnezu i potasu .Kup sobie CHela -mag B6 i bierz zgodnie z ulotką póki nie wylądujesz u kardiologa.

Skurcze dodatkowe ma każdy człowiek .Jedni je czują drudzy nie .Jeśli są wynikiem stresu ,braku elektrolitów w organizmie itp .to żyje się z tym normalnie .Trzeba jednak najpierw zrobić badania żeby przekonać sie czy nie są wynikiem choroby serca .Na początek proponuję ten magnez .Często po nim przechodzą .

Gość Robson23

Skurcze nie przeszkadzają mi zbytnio. Nie mam raczej chorego serca, a czy z nerwów, też wątpię chociaż no mam troche stresująca pracę. Bardziej martwi mnie ten kaszel? Czy to znaczy, że może się dziać coś nie tak z sercem? Nie mam pojęcia o takich sprawach.

Ja też mam skurcze dodatkowe i też kaszle instynktownie jak mi serducho szaleje .Miałam ekg i wyszło dobrze więc lekarz stwierdził że to nerwica .Czytałam w książce żę takie skurcze nerwicowe najczęściej występują w spoczynku natomiast jeślki chore jest serce to podczas wysiłku .