Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zmęczenie, przyspieszony puls i brak wytrzymałości przy nadciśnieniu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.mam problem z moim zdrowiem,chodze po lekarzach i niewiele mi to pomaga...pol roku temu po objawach(dusznosci,kolatanie serca,zmeczenie) stwierdzono u mnie nadcisnienie (160/110)i puls 90.kardiolog porobil mi badania(ekg.usg serca,echo serca)przepisal mi betaloc ZOK25, TRITACE10,TERTENSIF.cisnienie troszke spadlo,ale nadal mam uczucie ciaglego zmeczenia,czesto przyspieszony puls,brak wytrzymalosci w pracy ogolna niemoc...nadmienie ze czasami uda mi sie *zlapac* kleszcza, a po ostatnim razie,gdy sam sobie go wyciagnalem miejsce to ok.pol roku mnie b.swedzialo...dodam tez ze mam dosc niska temperature(ok35,5st)i spadek sprawnosci seksualnej...czekam na pomoc...

Witaj! Oczywiscie nie można lekceważyć takich obaw. Ja tez mam nerwice i tez zdarzyło mi się łapać kleszcza, też pozbywałam się go sama i też bałam się, że moge mieć Bolerkę. W sumie to byłam pewna na 100 %. Niestety jedynym sposobem jest badanie krwi, płatne (niestety). Na Twoim miejscu bym sprawdziła, czy to oby nie napewno ta choroba, ale wydaje mi się, że swędzenie nie musi być dowodem na to, że to Bolerka, ze jesteś chora. Wiem, ze pewnie i tak nie odejda od Ciebie te mysli, skoro nie masz 100 % pewnosci a żle czujesz się non stop, więc tak jak mówię, do lekarza rodzinnego, powiedzieć czego sie boisz i tyle. Da Ci namiary :) Dodam, że mnie wynik wyszedł negatywny :)