Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Otóż mam problem. Wszystko zaczęło się wakacje rok temu. Nie wiem czy to ma jakiś wpływ w tą sprawę czy nie ale napisze że podczas tamtego okresu letniego spadłem z pierwszego pietra bylem pocharatany i podrapany na całym ciele udeżyłem sie w glowe i mialem guza, drugi przypadek to niefortunny upadek do wody na tzw *deske* po którym nie potrafiłem złapać oddechu przez parę sekund i od tego czasu, tego samego dnia zauważyłem że nie potrafię czasami złapać pełnego oddechu, że czasami mam uczucie jakbym mógł wziąć więcej powietrza ale coś blokuje. Przepraszam że to może są bzdury co do tego problemu co chce teraz napisać ale może ma jakiś związek. Od tamtych wakacji się zaczeły obawy o swoje zdrowie, lęki, strasznie niepokoiła mnie myśl ze czasami nie potrafie wziac pelnego oddechu szczególnie jak sie denerwowałem. I tak pewnego dnia jadąc do szkoly autobusem miałem atak paniki nagle zrobiło mi się ciepło, serce zaczeło walic niesamowicie szybko i po 5 minutach przeszło. Od tamtej pory bałem sie jezdzic komunikacją miejską, wychodzić z domu z obawy o kolejny atak a miałem ich w późniejszym czasie około 4. Straciłem komfort życia. W zimę wylądowałem z grypą u internisty i ten zmierzył mi ciśnienie i sie wystraszył, że miałem 165/80 i kazała mierzyc ciśnienie przez tydzień i do niej udac sie ponownie i tak zrobilem, ciśnienie wychodziło wysokie, więc dostałem skierowanie do nefrologa i kardiologa. Pierwsza wizyte miałem u nefrologa i ten zrobił mi badania krwi i moczu i kazał zrobić USG nerek i z wynikami przyjść na następną wizyte. Przez ten okres miałem dwie wizyty u kardiologa. Na pierwszej opisałem objawy co i jak, aha dodam, że miałem dodatkowe skurcze od kiedy biore lek ich nie mam ale to pozniej opisze. A więc kardiolog ten zrobil mi holtera cisnieniowego 24h i ekg i z tych badań wywnioskował emocje i nerwy są przyczyną nadciśnienia i przepisał Lokren 20 1/2 tabletki dziennie. Czułem sie po nich dobrze ciśnienie nie wychodziło powyżej 120/70 puls okolo 48-52. I miesiąc po przygodzie z nowym lekiem mialem wzyte u nefrologa i zmierzyl mi cisnienie i wyszło książkowe, więc uznał że jak to wina nerwów to nie jego działka ale dodał ze jakby cisnienie powrociło to zebym do niego wrocil. I tak cieszac sie dobrym samopoczuciem przestałem mierzyc cisnienie przez miesiac, po miesiacu znowu zaczełem mierzyc i sie niepokoić gdyż cisnienie wychodziło od 125-140 na ok 70. I wczoraj miałem kolejna wizyte i Pana kardiologa w gabinecie cisnienie mi wyszlo 150/80 uznał że pewnie ze stresu. Mówiłem mu ze niepokoje sie tym cisnieniem ze jakby lek stał się mniej skuteczny a ten nic na to i powiedział że nerwy i walnął kolejną wizyte na Listopad. I tutaj mam do was pytanie znacie już mój cały przebieg problemów. Myślę czy nie zaczerpnąć porady u innego kardiologa który by sie zainteresował i zrobił jakieś badania i dopiero powiedział że to jest cisnienie wywołane przez nerwy albo i nie. Nie wiem co mam robić, martwi mnie taki stan rzeczy gdyż dopiero mam 18 no 19 lat i jestem wysportowany i chudy, nie pale a tu takie problemy. Co mi możecie doradzić bo ja odczuwam jakby mój kardiolog miał do wszystko gdzieś. Pozdrawiam Adam

Nie, nie miewam takich bólów. Nigdy mnie nie bolało serce żebym to zauważył. Tzw kłucie mam raz na pół na parę sekund i to ledwie odczuwalne. Raczej czasami mam wrażenie jakby pod moją klatką piersiową było mało miejsca serce tak jakby mocno uderza o coś i to odczuwam bardzo np. leżąc.

Bywały dni stresowe ale raczej zawsze bałem sie o te napady lęku i paniki. w czacie kiedy mam wysokie cisnienie czuje sie normalnie ale martwia mnie wlasnie wyniki pomiaru cisnienia. A czy jestem nerwowy, no cieżko wyprowadzic mnie z rownowagi.

Podstawowe badania krwi mialem robione przez interniste jak i na hormony tarczycy i wszystko w normie. Potas itp nie mialem robionego. Jeszcze w tym tygodniu pojde do internisty i poprosze o skierowanie na te badania i do kardiologa. Zaczerpne radu u jakiegos innego, moze on cos bedzie wiedzial i sie jakos zainteresuje bardziej moim przypadkiem i zrobi wszystkie badania.

A możliwe jest to, że lek przestał działać, tzn w mniejszym stopniu? Przez pierwszy miesiąc zażywania cisnienie nie wychodziło powyżej 120/70 a teraz jest powyżej 130/70 140 również się zdarza. Jestem tym zdziwiony że lek tak nagle zmienił działanie i tylko odczuwam że obniża puls. Kardiolog nie wiem czy dobrze mnie zrozumiał bo powiedział ze takie ciśnienie jak mi wychodzi tez jest dobre i walnął następną wizyte na Listopad.

Здесь вы можете заказать копию любого сайта под ключ, недорого и качественно, при этом не тратя свое время на различные программы и фриланс-сервисы.

Клонированию подлежат сайты как на конструкторах, так и на движках:
- Tilda (Тильда)
- Wix (Викс)
- Joomla (Джумла)
- Wordpress (Вордпресс)
- Bitrix (Битрикс)
и т.д.
телефон 8-996-725-20-75 звоните пишите viber watsapp
Копируются не только одностраничные сайты на подобии Landing Page, но и многостраничные. Создается полная копия сайта и настраиваются формы для отправки заявок и сообщений. Кроме того, подключается админка (админ панель), позволяющая редактировать код сайта, изменять текст, загружать изображения и документы.

Здесь вы получите весь комплекс услуг по копированию, разработке и продвижению сайта в Яндексе и Google.

Хотите узнать сколько стоит сделать копию сайта?
напишите нам
8-996-725-20-75 звоните пишите viber watsapp