Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Napady lęku, prądy przez ciało po posiłku, omdlenia i szum w uszach

grzegorz3615

Rekomendowane odpowiedzi

GRZEGORZ3615..napisze Ci cos z wlasnego doswiadczenia..kiedys w czasie takich atakow pilem alkohol i wiesz pomagalo mi ,ale to zaczelo wciagac coraz bardziej,i poszedlem do lekarza i mu powiedzialem,ze po alkoholu czuje sie dobrze..[tzn.nie pilem aby sie upic tylko taka dobra setke jakiej brendy wypijalem]..i on stwierdzil,ze to nerwica Grzegorz3615..ja bym Ci radzil na poczatek sam Atarax sprobowac..,bo ja biore jescze Alanerv do tego i to mi naprawde pomaga..chociaz ,kazdy organizm jest inny .ale jak to ktos kiedys powiedzial metoda prob i bledow dojdziemy do perfektu.

W nerwicy alkohol pomaga na początku a w zaawansowanej nerwicy boimy się pić alkohol, przynajmniej część osób, i alkohol wyzwala objawy sercowe jest jeszcze gorzej może na początku jest rausz i jest fajnie potem co raz gorzej. Grzegorz ja miałam dwa pierwsze dni okropne skutki uboczne, pieczenie skóry, mdłości ale do wytrzymania, potem o dziwo ok, serce się uspokoiło i było dużo lepiej mąż zauważył poprawę i cieszył się razem ze mną, ale od kilku dni niby jest ok, ale jakoś tak sobie, dziwnie, czasem mdłości, zawroty głowy, serce trochę kołata, ale mam w razie co doraźny zomiren, i propranolol który psychicznie mi pomaga wezmę dawkę która nie działa a na mnie działa. tak wiem ciężko uwierzyć co się dzieje z człowiekiem. Przejmujemy się każdym objawem, podczas gdy niektórzy bez nerwów stale mają puls 100 i są zdrowi nie przejmuja się itp. Grzegorz ale właśnie powinieneś mieć coś doraźnego w trakcie takich ataków naprawdę warto wziąść bardzo wyciszają objawy. ja dostałam zomiren

Gość robert44

Czesc grzegorz3615, chlopie nie panikuj to po pierwsze i przestan ganiac po lekarzach:) wiem ze latwo cos takiego napisac ale mialem dokladnie to smo co ty.czyli po zjedzeniu albo nawet jak nie jadlem to mialem leki,ze umieram,roil mi sie skorcony oddech,kaszel,bole w klacie,teraz to wiem ze to wszytko byly nerwobole i toksyny w ciele ktore sie nagromadzily. uzywasz oprocz alkoholu jakies inne uzywki typy nikotyna,narkotyki? ja robilem wszytko do oporu:D mam teraz 30 lat wiek podobny do twojego a czuje sie dobrze od jakis 4 lat,czyli zamiast melisy bo na niej ciagle jechalem i tabletek na usppokojenie teraz wale normalna herbate i nic mi nie jest.dodam jeszcze ze tez schudlem 20kg:) powiem ci co ja zrobilem i mi przeszlo: 1.zrezygnowalem z soli i cukru maozna je zastopic naturalnymi 2.woda niegazowana minimum 2 litry dziennie i pol litra od razu po przebudzeniu. 3.jak rzucalem palenie to pilem soki 100% czyli robilem sobie w sokowirowce. 4.cwiczenia fizyczne nie wiem kiedy lubisz cwiczyc ja biegam i cwicze rano 5 razy w tyg wczesniej wogole nie robilem tego tylko chlalem i cpalem i tanczylem w klubach z panienkami, 5.zmienilem jedzenie,nie uzywam mc donalds i innych fast foodow gotuje sam przez co zarcie ma inny smak i zapcha zaladek nie mam pragnienia zeby jesc co chwile. leki mi zniknely teraz calkowicie i jestem w szkou jak zycie jest inne i przyjemne,wczesniej balem sie wszytkiego a tera doprowadzam cialo do duzych i maxymalnych obciazen i wysylkow i co najsmieszniejsze serce mi bije chwile szybciej i po minucie wraca do normy zero czegos ze zaraz umre. to tyle na poczatek jak to przeczytasz i wiecej detali potrzebujesz to sie odezwij chlopie ale daj juz spokoj tym lekarzom zostaw ich tym ktorzy naprawde potrzebuja:) uszy do gory bedziesz cierpliwy i systematyczny to nawet sie nie obejrzysz kiedy to wszytko minie

Gość robert44

Jeszcze cos grzechu zadnych tablet od lekarzy i zadnych prochow nie bierz tableta = wiecej toksyn w organizmie a ty chcesz sie tego pozbyc a nie dostarczac nowych. pamietaj ze tableta jest dobra na chwile a pozniej znowu sie robi to samo,zreszta zaczneiesz brac i zrobi sie zamkniete kolo nie przestaniesz brac i sie uzaleznisz od tablet,niestety tak dzialaja lekarze zaleczaja przyczyny a nie docieraja do sedna czyli co te przyczyny powoduuje. potrzebujesz oczyscic cialo z toksyn a przede wszytkim watrobe,naszczescie sie regeneruje i odnawia jak nie jest za mocno zniszczona

W dniu 27.02.2011 o 10:47, grzegorz3615 napisał(a):

Witam wszystkich.mam 29 lat, szukam odpowiedzi na moje dolegliwosci,sa to napady leku,ze umieram,ze cos sie zaraz stanie,do tego zawsze sie tak dzieje jak zjem obfity posilek typu frytki,schabowy itd,oczywiscie w duzej ilosci,ataki wygladaja dziwnie,mam jakies dziwne prady przez cale cialo,omdlenia,szum w uszach,dziwne cisnienie w uszach. zawroty glowy i dziwne mysli(nie samobojcze).dzieje sie tak od ok 2 lat.do tej pory mialem konsultacje z 16 roznymi lekarzami i wiele badan.test na helikobaktera x 7,usgx2,usg doplera tetnic obwodowych,ekgx3,badanie holtera,echo serca,monitoring serca 7 dni,gastroskopia x2 z wycinkiem,rtg pluc,2 x kal(robaki,bakterie,grzyby,ukryta krew w kale),mocz x2 plus posiew,10 x krew(bulerioza,krzepliwosc,morfologia,gluk,hemog,elektrolity,zoltaczka b i c,HIV,syfilis rzezaczka,)badania na alergie plus wziewne,rezonans magnetyczny glowy i gornego odcinka kregoslupa.i wszystkie badania wyszly jak najlepiej,poza helikobakterem ktorego wyleczylem ponad rok temu.od ok 3 miesiecy lekarze mowia mi ze mam nerwice lekowa,ale jakos im nie wierze,i szukam dalej,moze jest cos ze mna nie tak.z gory dziekuje za po mówię 

Witaj czy poradziłeś sobie z dolegliwościami?