Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drętwienie rąk, uczucie ciężkości, bóle głowy, metaliczny posmak w ustach i osłabienie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 17 lat i od ponad 4 miesięcy występują u mnie objawy wypisane w temacie, a więc drętwienie obu rąk, po czym silne uczucie ciężkości oraz ich ból. Zdarzają się czasami bóle głowy, tzn często mnie ćmi głowa. Metaliczny posmak w ustach pojawił się dopiero od połowy stycznia. Od września 2010 zaczęłam naukę w nowej szkole, prawie codziennie spotykam się z dużym stresem, z którym nie potrafię sobie poradzić, do tego jestem bardzo zmęczona w ciągu dnia oraz osłabiona. Po wizycie u lekarza rodzinnego dostałam skierowanie do neurolog i jestem umówiona na wizytę w kwietniu. Jednak chciałabym wiedzieć już mniej więcej czy to jest coś poważnego? Dodam, że objawy te od pojawienia się ich po raz pierwszy nasiliły się.

Charlotte już zapewne zna przyczynę, ale piszę to dla innych, którzy szukają odpowiedzi: *Posmak metalu może oznaczać zatrucie chromem lub ciążę. Odczuwany jest też przez osoby z wysokim poziomem potasu we krwi, ale wówczas występuje razem z mrowieniem rąk i nóg.*