Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból brzucha, głowy, częste bóle gardła, szum w uszach i senność a nerwica

dizzy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 27 lat i chcialbym sie podzielic czyms co mnie spotkalo jakis czas temu i do tej pory nie wiem co to takiego...Wszystko zaczelo sie ok rok temu od bolu glowy w tylnej czesci z lewej strony...Lekarz rodzinny wyslal mnie do masazysty bo stwierdzil ze to moze byc od kregoslupa..po masazu bol rzeczywiscie ustal..po jakims czasie bol powrocil i do tego przez pare dnia mialem zatkane lewe ucho. Jadac pewnego dnia autem nagle poczulem pisk w lewym uchu, przeszla przezemnie fala goraca..trafilem do szpitala..tam jak to w szpitalu dostalem polopiryne i odeslano mnie do domu..na drugi dzien wizyta u rodzinnego i skierowanie do laryngologa, na rtg odcinka szyjnego, badanie krwi, moczu oraz skierowanie do neurologa...laryngolog nic nie stwierdzil, rtg tez w porzadku, wyniki krwi i moczy w porzadku...neurolog wyslal mnie na tomograf...ktory nie wykazal zadnych zmian..po jakims czasie szum w uszach ustapil, bol glowy tez ale pojawilo sie kolatanie serca...kolejne skierowanie tym razem na ekg i echo...wyniki prawidlowe...niby wszystko ok ale kolatanie bylo caly czas..pozniej pojawil sie bol kregoslupa w odcinku piersiowym, oraz bole brzucha...usg brzucha nic nie wykazalo, rtg kregoslupa oraz rezonas tez w porzadku...Niby wszystkie wyniki w porzadu ale ciagle dreczy mnie uczucie ze jednak cos jest nie tak...obecnie jestem senny, ciagle zmeczony, odczuwam ciagle kolatanie serca, do tego szum w uszach, oraz czasami uczucie jakby przechodzacego pradu w brzuchu, lewej rece, czasami w kregoslupie...od jakiegos miesiaca bola mnie tez nogi...szczegolnie rano jak wstaje...uprawiam sport i nigdy nie mialem z nogami problemow...obecnie po wejsciu na 3 pietro musze sobie usiac bo nogi strasznie bola...ostatno lekarz mi powiedzial ze bole tylu narzadow w tak krotkim czasie to nerwobole...czy to nerwica?co powinienem zrobic w takiej sytuacji? ostatnio czytalem tez o boreliozie ze objawy moga byc podobne? Prosze o jakies rady bo juz mam dosyc chodzenie po lekarzach i narzekania ze cos mnie ciagle boli...

Witam MAM TO SAMO CO AUTOR postu tylko że mi doskwiera szczególnie ból brzucha nasila się wieczorem przed zasnięciem i rano. Bol jest promieniujący po całym brzuchu trudno okreslic dokladne miejsce bólu. Do tego gdzies od 2 tygodni przez 2-3 sekundy co kilka dni zaczyna piszec mi w jednym uchy bol brzucha sie nasila i mam ochote z wymiotowac lecz niestety niemogę. Ból głowy tez wtedy doskwiera. Miałem badania wzdłuż i wszeż robione oczywiscie nic nie wykazały. Jedynie z pol roku temu jak mialem dusznosci i klucie w mostku, przelyku pojechalem do szpitala tam mi zrobili badanie pod kątem minerałów (chyba) i wyszło że mam potas duzo ponizej normy. Zaaplikowali kroplówkę + potas schodzila powoli z dobre 6 godzin. I poczułem się jak nowonarodzony 0 bólu nic dosłownie nic czułem się wspaniale. Kazali kupić w aptece asparginian i przyjmować 3 tab dziennie. zjadłem z 4 opakowania i w mocniejszej dawce tez. I jakoś niieczuję poprawy. Brałem magnez +witb6, żelazo w obawie przed anemią, różnego rodzaju specyfiki na ból brzucha począwszy od nospy, terpichol, rapacholin, hepatil, riflux, nic z tych zeczy niepomaga. Dodam ze od pewwnego czasu czuje ze mam nadety brzuch dosc często oddaje mocz gdzies 7-8 razy na dzien, 1-2 razy w nocy. Obawiam się czy to nie cukrzyca. Mam 22 lata prowadzę normalny tryb życia + 3 razy lekkie treningi na silowni. Wtedy zapoominam o bolach lecz jak wracam do domu bol zaczyna. Wiem że możę chaotycznie to opisałem, może ktoś ma jakieś rady najbardziej mi doskwiera ból brzucha jak przy grypie żołądkowej. Myślę że to od niego reszta boli. Wiem ze niepowinienem pic ani gazowanych ani alkocholu robie to bardzo zadko moze ze 2 raZy w miesiacu lecz po coli gazowanej na jakies 5 minut bol brzucha znika, po piwie jednym na jakies 30 minut bol ustaje czuje sie dobrze. Po seksie wieczornym takze bol ustaje lecz rano znow boli. Moze chodzi o testosteron ? Mialem USG brzucha nic nie wykrylo, badanie krwi nic oprocz potasu, mocz nic, rtg serca nic. Bardzo proszę o jakieś kierunki gdzie szukac przyczyny. Zdrowe diety tez nic nie daly, psycholog, psychiatra tez nie. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

Gość kasia0403

Mam identyczne objawy ww. najpierw mialam nerwobole w klatce piersiowej. ostatnio czuje ze piszczy mi prawe ucho przed snem gdy jest cisza. bole brzucha dokuczaja mi juz od jakiegos czasu. bralam juz chyba wszystko. nawet bylam u lekarza, robilam morfologie no i nic nie wykazalo. gdy wypije piwo bol ustaje, czasem pomaga pepsi lub manti. bol nie jest ostry ale rozlany i meczy, rowniez podczas seksu ustaje, nie wiem co o tym wszystkim mam myslec bo ostatnio ciagle mam zle samopoczucie i od tych bolow nawet jakies lęki. ciagle sie martwie ze cos mi jest i bardzo duzo czytam w internecie choc wiem ze to glupie. Moze sie okazac ze to na tle nerwowym albo jakas depresja.Zamierzam wybrac sie do gastrologa i dowiedziec sie o co chodzi z tym brzuchem. mam nadzieje ze to nie jest jakas powazna choroba. moglbys odpisac czy cos wiadomo juz w twojej sprawie? moze byles u lekarza i wiesz co ci dolega? bardzo czekam na odpowiedz. pozdrawiam

Gość kasia0403

Watpie zeby to był kregoslup. ewidentnie dzis dokucza mi bol brzucha:( wzielam nospe i probioset ale nadal czuje ze boli, obudzilam sie rano juz z bolem, jest mi niedobrze. nie wiem czy to zatrucie? moze to zatrucie jadem kielbasianym? nie jadlam w zasadzie nic takiego ale wyrzucalam z lodowkiu stara kaszanke ktora miala okropny zapach...ale to raczej niemozliwe. jak nie przejdzie mi do poniedzialku ide do lekarza rodzinnego. zobaczymy co mi powie. Jezeli ktos ma jakies cenne uwagi bardzo prosze piszcie! pozdrawiam

Bylam u gastrologa, mialam robione USG i brzuch jest czysty, zostala postawiona diagnoza- jelito drazliwe, dostalam leki i jest ok, ale mam zrobic jeszcze badania na pasozyty i i lambie. szukalam przyczyn gdzie indziej chodzilam po hematologach a trzeba bylo od razu isc do gastrologa.

Mam bardzo zbliżone objawy. Dość jednostajne, ciągle uczucie wewnętrznego lęku. Kilka razy dziennie taki pisk w uszach (szumy uszne), bóle brzucha i kołatanie serca. Od dobrego psychoterapeuty dostałem diagnozę na tle nerwicowym (nerwica/nerwica natręctw). Spróbujcie też poobserwować jak to wygląda u was z objawami nerwicowymi. Zazwyczaj przy tak różnorodnych i złożonych objawach problem jest psychosomatyczny (psychika płata figle i są różne objawy, a badania, rentgen itp nic nie wykazują). 

Gość Staram się pomóc

Mi wygląda to na zaburzenia nerwicowe, nerwice, tym chorobom właśnie mogą towarzyszyć piszczenie w uszach ból głowy, ból żołądka, kolatanie serca, kłucie w klatce piersiowej, obfite pocenie się itd itp