Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nieświeży oddech i biały nalot na języku

Gość kasxz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam strasznie nieswiezy oddech, nawet mycie zebow nie pomaga, pomaga ale na 5 minut... (zeby mam zdrowe, dziasla tez). takim objawem szczegolnym jest bialy nalot na jezyku, ktory strasznie smierdzi, szczoteczka nie idzie tego zmyć, i rano po przebudzeniu na wargach mam jakis bialy osad, kleją mi sie usta od tego ale po przemyciu jest ok.. w ciagu dnia ten osad powoli sie *produkuje* ale obliże sie i jest ok.. pomocy ;/

Miałem na myśli jakieś schorzenie(typu grypa,)-bo przy braniu antybiotyków l;jakiś innych specyfików mogą sie pojawić takowe objawy;mogą to być zmiany refluksowe...Ja biorac sporo lekarstw miałem podobne objawy-od trzech tygodni biorę na czczo(30min przed posiłkiem) jedną tabletkę anesteloc 20mg i jest wyrażna poprawa(nastąpiła po jakiś 7-8 dniach).lek ten zlecił mi mój lekarz.pozdrawiam

Zrób sobie wymaz z jamy ustnej lub z gardła i wtedy wyjdzie co to jest.Moga to być grzyby candida.Wtedy należy podjąć leczenie przeciwgrzybicze plus nie jeść w czasie leczenia nic,co zawiera cukier, mąkę i drożdże,gdyz jest to pożywką dla grzybów i sprzyja ich rozmnażaniu.Tymczasem płukaj usta propolisem.Jest w aptece taki 10%-owy roztwór propolisu [jeśli nie masz uczulenia na produkty pszczele]. Biały nalot można choć częściowo usunąć [ kilka razy dziennie ] w ten sposób:skórki od kromek chleba poobcinać nożem i jak uschną zeskrobywać nimi nalot z języka.Za każdym razem używać nową skórke.Po takim ,,zabiegu** język wygląda trochę lepiej.

Gość Pantofelek885

Uaaa, Moją zmorą też był nieświeży oddech, przez co straciłam pewność siebie i unikałam kontaktu z ludźmi, a najgorzej było w pracy, bo i z klientem i z współpracownikami trzeba rozmawiać. Nigdzie nie ruszałam się bez miętowych pastylek. Wypróbowałam chyba wszystkie znane metody, ale ostatnio używam Properio świeży oddech. Pasta jest na bazie cynku, ziół i enzymów. Przestały krwawić mi dziąsła, zęby są jaśniejsze, no i przede wszystkim nie wali mi już z ust jakbym się najadła czosnku. A tak poważnie, leć do apteki, kup proprio i daj znak po tygodniu jak efekty.