Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wyrywanie ze snu, mrowienie wokół serca i drętwienie kończyn

Gość kejt1991

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kejt1991

Witam! od jakiegoś czasu(miejwięcej od 2 miesięcy) mam poważne problemy ze zdrowiem. Dokucza mi najbardziej wyrywanie się ze snu, a właściwie nie zupełnie ze snu , gdy próbuję zasnąć , czuję że dosłownie odpływam( to nie jest przyjemne) po czym wyrywam się szybko z tego, towarzyszy mi przy tym jakieś dziwne mrowienie wokół serca a od niedawna pojawiło się drętwienie kończyn. Tak potrafi być nawet przez całą noc. Często biorę tabletki nasenne ale bywa że one też nic nie pomagają. Najczęsciej te problemy pojawiają się gdy wcześniej czuje się źle , jakoś tak ospale , ciężko mi poskładać myśli , mam dziwny chaos w głowie, nie mam energii. Miałam robione badanie EKG i wszystko niby jest w porządku, ale innym problemem jest nerwica. Czy to może byc przyczyną tego wszystkiego ?

Witam, Trzeba ustalić, czy rzeczywiście choruje Pan na nerwicę, czy tylko się tak Panu wydaje. Ważne jest, żeby wyjaśnić, jakie bierze Pan leki - być może część z nich jest przyczyną opisywanych objawów. Warto wrócić do lekarza, który rozpoznał u Pana nerwicę i opowiedzieć o swoich dolegliwościach. Warto też podać nazwy leków nasennych i innych, które Pan zażywa.