Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nagłe uderzenia gorąca, pisk w głowie i kołatanie serca

Gość Adzik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Miałem problem podczas lekcji gdy zrobiło mi sie bardzo gorąco w głowie i serce mi zaczeło bić takim bardzo szybkim ciągłym rytmem.Szybkość nie do opisania.Poszedłem do lekarza i wyniki miałem dobre.Puls miałem 120/60.Od tamtego czasu mam tak jakby objawy lęków czyli siedzę na lekcji za bardzo chyba sie wczuwam w serce zaczynam sie denerwowac i sie boje.Aha i chcialbym powiedziec o tym co zdarzylo mi sie dzisiaj szedlem po drodze wyluzowany o niczym nie myslalem nie stresowalem sie i nagle pisk w uszach po chwili taka slabosc w kolanach jakby ze ledwo co na nogach stalem.Co to moze byc?

A to używaj stale jakieś ziołowe tabletki uspokajające złozone z kilku ziół,które również na serce korzystnie oddziałują.I codziennie dużo się ruszaj.Zmęczenie fizyczne odwraca uwagę od nerwów. A może wypiłeś na przerwie napój energetyczny????A to jest tak,jakbyś wypił z 5 kaw i serce wariuje. Wiele młodych osób dorwie się do dwulitrowej butelki coli po WF-ie,albo wypije pólitrowy napój energetycznyi potem sie dziwi,że serce wariuje.W coli i w tych debilnych napojach jest tyle cofeiny,że dzieci i młodzież nie powinny tego pić.

Dostałeś ataku neurotycznego. Ciesz się, że nie miałeś tak, że czujesz, że za chwilę umrzesz :P Możesz tłumić dragami ale nie polecam. To wynika z jakiegoś nieuświadomionego konfliktu. Poczytaj w necie trochę. Polecam też książkę: Poza Mózg, Stanislava Grofa. Możesz w niej poczytać o skutecznej terapii.