Gość Rafal Opublikowano 31 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 CZESC. mam 17 lat bralem sterydy i mialem wyskokie cisnienie 170/120. poszedlem do szpitala dali mi lek ktory biore juz 2 tyg atenolol i cisnienie mi bardzo spadlo teraz mam 116/65. czasami jeszcze nizsze a czasem ciut wyzsze. Czy stanie sie cos jesli w ten weekend wypije sobie dwa piwa ? czy wlono mi ? prosze o szybka odpowiedz. Z gory dzieki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość to_ja_Rafal Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Tak, wypij 2 piwa, a potem wpisz numer 112 na komórce i wcisnij zieloną słuchawkę. Idiota. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Punisher Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Ja też biore Atanolol i chciałbym napić się raz na jakiś czas jakiegoś małego browca czy moge ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Aroo Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Sam biorę atenolol ale w małych dawkach jakies 25 mg dziennie i powiem wam ze mozna pic tylko tylko nie bierzcie lekow na jakies 8 godzin przed piciem i z kilka godzin po piciu, nie podnisie sie wam cisnienie nic z tych rzeczy po prostu jak normalny czlowiek mozna wypic tylko z umiarem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość qen Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 czesc ja tez biore atenolol 25 na dzien jest to niby najmniejsza dawka no lae caly czas mam obawy przed wypiciem wiecejniz jednego piwa poprostu strach ze cos sie moze stac musze pojsc do lekarza i dokladnie sie dowiedziec czy istnieje jakies zagrozenie czy nie bo poprostu czasami mam ochote wypic pare piwek z przyjciolmi jak to kiedys bywalo a ostatnio to sie nie zdarza Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Art Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Atenolol z nie ma poważnych interakcji z alkoholem (4 piwka raz na tydzień nie zaszkodzą), ale sam alkohol moze zaszkodzic chorym z nadciśnieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość The Punisher Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 A to spoko ja też biore 25 mg ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ciupaga Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Biore na nadciśnienie Rawel i Antipress, do tego piję sobie codziennie po 2-3 piwka i nic mi nie jest :) Cytuj Odnośnik do komentarza
radom Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Alkochol raczej nie zakłoca pracy przy braniu atenololu. Powiem więcej czasem wzmacnia ten lek, dlatego pijąc alkochol na tym leku mam nawet niższe niż miałem zanim się napiłem, ale mimo wszystko nie można dużo wypic a jak ty chcesz się napić dwóch piwek to nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Janek mc Donald Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Lek Atenolol nie wolno mieszać z alkoholem. Występuje całkowity zakaz spożywania alkoholu podczas kuracj..!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi