Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziury w przedsionku międzykomorowym przy prawidłowych wynikach holtera

Gość meredith

Rekomendowane odpowiedzi

Gość meredith

Podam w skrócie wyniki holtera,które odebralam może ktoś sie wypowie na ten temat,wizyta u kardiologa dopiero za 2 tyg... Tetno: średnie : 77 pobudzeń : 115806 minimalne 53 21:39 maksymalne : 142 05:18 Pauzy razem : 0 Podsumowanie VE razem : 0 , pojedyncze : 0 Podsumowanie SVE razem : 1 pojedyncze : 1 pary: 0 sekwencje : wszystko na 0 Podsumowanie ogolne całkowity czas zapisu 23:32 godziny rytm : max = 142 , min = 53, średnio = 77 wystapilo 0 pauz dluzszych niz 2.5 sekundy. Pobudzenia komorowe : w sumie : 0 bigeminia -zdarzen : 0 izolowane : 0 bigeminia - pobudzen : 0 pary : 0 trigeminia - zdarzen :0 R na T : 0 trigeminia- pobudzen : 0 sekwencje : 0 kwadrigeminia-zdarz. : 0 w tym pob: 0 kwadrigeminia - pob : 0 Pobudzenia nadkomorowe: w sumie : 1 izolowane : 1 pary: 0 aberracje : 0 sekwencje : 0 w tym pob. : 0 Najdłuzsze sekw : komorowa = 0 pob. o 11:31:00(1)-nadkomorowa = 0 pob. o 11:31:00 Najszybsze sekw. : komorowa : 0 BPM o 11:31:00(1)-nadkomorowa = 0 BPM o 11:31:00 (1) Komentarz: Rytm wiodący zatokowy. Nie rejestrowano istotnych zaburzen rytmu i przewodzenia oraz zmian odc. ST,rowniez w trakcie sygnalizowania. Dodam jeszcze że pan doktor,podejzewa u mnie dziury w przedsionku miedzykomorowym...

Gość meredith

Własnie na podstawie echa,ale nie potwierdził tego w 100 %...stwierdzil ze jesli miałabym ta dziurę podczas robienia echa przy wlaczonym glosie powinien byc szum ,u mnie tego szumu nie było...wiec zlecił dodatkowo badania krwi,holter ...Badania krwi ok.holter tez,jest mozliwosc ze tej dziury jednak nie ma?

Ja powiem tak,jak niektórzy wiedzą mam wadę i znaleźli ją u mnie na podstawie powiększonego serca.Zaczęli mnie diagnozować i dopiero na kolorowym doplerze widać było przeciek.Wcześniej nie miałam żadnych objawów,nikt nawet nie podejrzewał wady a moje złe samopoczucie zrzucali na nerwicę albo depresję.Nie mam do dziś żadnych szmerów,holter wychodzi dobry choć mam skurcze dodatkowe to jakoś nie umie tego wyłapać.Wcześniej bardzo dobrze się czułam.Nic mi nie dolegało.Dopiero po urazie głowy zaczęłam mieć duszności i po pewnym czasie straciłam przytomność.No ale oczywiście lekarze mówili że to po urazie i że fizycznie jestem zdrowa.Jeśli nie zrobiłabym badań prywatnie to pewnie do dziś nie wiedziałabym co mi dolega.