Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ciśnięcie w mostku

Gość Mariusz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam cztery miesiace temu dowiedzialem sie ze mam wpw troche mnie ta sytuacja przerazila ale jakos sie do tego przyzwyczailem,choroba ta przebiega u mnie raczej bezobjawowo ponewaz nie mam zadnych skurczow serca i raczej rzadko mnie ono boli,wiekszym problemem jest dla mnie ból ktory występuje w okolicy klatki piersiowej a dokładnie na mostku tak jakby ktos mnie cały czas cisnał w tym miejscu czasami zdaza sie mi o tym nie myslec i jest mi troche lepiej,bole te mam od nie dawna czy to moze byc zwiazane z nerwica??poradzcie jesli wiecie cos na ten temat.
witam niestety nie jestem w stanie odpoiwiedziec panu na panskie pytanie czy tez stwierdzenie, ale musze powiedziec ze mam także bóle w mostku i to przy jego poczatku (od strony brzucha) ból moge okreslic jak kule naszpikowana igłami która kuje w w mostku jest to straszny ból ktory sprawia ze nic nie jestem w stanie zrobic, byłem u lekarza i powiedział mi ze sa to nerwobóle EKG nic nie wykazała. Pierwsze obiawy tego bólu miałem w wieku 13-14lat teraz mam 19 i nadal nie jestem pewien co to jest?! moim najlepszym sposobem na czesciowe usmierzenie bólu jest nacisk reka na miejsce w którym mnie boli. To tyle jesli ktos wejdzie tu i bedzie wiedział cos wiecej na ten temat niech da znac waldziu.k@interia.pl Pozdrawiam Kuba
Gość Szarlotek
Witam, tez mam 19 lat i podobne bole. Szczegolnie prawej mostka. Na poczatku myslalem ze to rak pluca chociaz nie pale... Ale jak sie okazuje choc zyje malo lat to mialem dosc ciezie zycie i wychodza mi nerwobole. W najgorszym okresie nie moglem wstac z lozka bo gdy sie podnosilem czulem straszny bol. A pomogly mi glupie ziolowe tabletki na uspokojenie ktore bez recepty mozna kupic w aptece. Czasem bol powraca ale jest mniejszy i nie dokucza mi 24/7. 2 przyczyna moze byc gwaltowne rosniecie. facet rosnie chyba do 21roku zycia i mozliwe ze klatka piersiowa sie powieksza a co za tym idzie zebra powiekszaja sie a miesnie naciagaja co moze powodowac bol glowie przy mostu. Przynajmniej tak mi mowila ciocia pielegniarka. Po sobie mogie stwierdzic ze najlepsza metoda jest branie lekkich srodkow antystresowych i jak najmniej myslenia tym bolu bo gdy czlowiek o nim ciagle mysli to ten sie nasila.