Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ciągłe osłabienie, szumy w głowie i uszach, zatykanie uszu i kołatanie serca a nerwica

karolina92

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 18 lat. Od jakichś 3 miesięcy źle się czuję. Jestem ciągle słaba, gdy jest cisza słyszę szumy w głowie lub uszach (sama nie wiem jak to określić), czasami zatyka mi uszy albo tylko lewe ucho, szybko bije mi serce bez powodu (nie odczuwam jakoś specjalnie tego szybkiego bicia ale jak zmierzę puls to jest zawsze wysoki od 90-130. czasami zdarzało sie wolniejsze ale rzadko), czasami pobolewa mnie w okolicy serca, boli mnie głowa a przy szybkim wstawaniu lub schylaniu się często kręci mi się w głowie a po chwili to ustaje. To wszystko sprawia że bardzo źle się czuję a przez to niczego mi się nie chce, na nic nie mam ochoty. Miesiąc temu byłam na badaniu EKG i coś tam było nie tak.. jakiś przerost przedsionka czy cos takiego. Lekarz powiedział ze dobrze byłoby zrobić echo (usg) serca. Byłam na tym badaniu ale u innego lekarza i wszystko jest w porządku, zrobili mi tez EKG i tym razem było dobre tylko że serce bije mi szybko. Powiedziałam lekarzowi że zastanawiałam się czy to moze byc nerwica bo od dzieciństwa mam nerwowe życie. No i przepisał mi Persen Forte i Magnez B6. W międzyczasie byłam też 2 razy na badaniu TSH bo podejrzewano ze to może być od tarczycy no i za pierwszym razem było trochę podwyższone a za drugim już w normie i usg tarczycy też dobre więc z tarczycą wszystko ok. Czy to rzeczywiście może być nerwica? Może ktoś z was ma nerwice i podobne objawy? Proszę o odpowiedź. Ja już naprawdę nie wiem jak sobie z tym radzić. Ciągle myślę o najgorszym.

Gość Michal Daros

Z wlasnego doswiadczenia moge ci powiedziec, ze wyglada to na nerwice. Ja rowniez mam opisane przez ciebie dolegliwosci. Wmawialem sobie, ze choruje na cos bardzo powaznego co tym bardziej poglebialo objawy. Wiem jak trudno jest kogos z nerwica przekonac do relaksu ale to wlasnie polecam. Moim zdaniem leki nie sa konieczne jesli tylko znajdziesz sposob/metode aby sie zrelaksowac. Nie jest to latwe i objawy nie znikna z dnia na dzien ale trzeba byc wytrwalym. Staraj sie nie przejmowac objawami, ktore cie mecza a zamiast tego smij sie na glos i wmawiaj sobie, ze nic ci nie jest. Wiem o czym mowie bo sam przez to przechodze. Powoli ucze sie z tym walczyc ale to wymaga czasu. Rob wszystko to, co sprawia ci radosc nawet jesli musisz sie to tego zmuszac. Ja rozumiem, ze nie masz sily i ze kreci ci sie w glowie ale ja cie zapewniam, ze zmiana myslenia(przeprogramowanie mozgu) pomoze. Serdecznie pozdrawiam NERWUSIE :)

Ja mam takie same objawy to znaczy: krecenie w glowie, zatykajace sie uszy i takie palpitacje serca czasem jak mi sie cos sni zlego albo jeszcze mrowienie na glowie i wogle oslabienie.. tez kurde sie wiem co robic.. proboje sie relaxowac ale i jakos te objawy nie znikaja.. moj lekarz(mieszkam w holandii) mowi ze moze mam alergie na cos i dal mi jaki sprej do nosa ale niec nie pomaga wiec moze to naprawde ta nerwica..

Gość Kasiiiaczek

Hej. ;) jestem w Twoim wiekui powiem Ci z e mam podobnie, czuję się osłabiona, Kiedy zaczyna bić mi szybko serceee to niewiem co mam ze sobą zrobić, ale jak już dochodzi do siebie jest w miare Ok. Żuciłam fajki , bo myślałam że to od tego.... Myślę że moze to też jest nerwica..

Karolina 92. twoje objawy są podobne jak w nerwicy najczęściej objawia się takimi obj. napady gorąca lub zimna niema reguły przy spieszone bicie serca bóle mostka kłucie serca bóle głowy różne inne zatykanie uszu głowa jak balon duszność w gardle osłabienie lęk nie wiadomo przed czym brak koncentracji rozdrażnienie .nawet zaburzenia wzroku i równowagi i wiele wiele innych .pozd

Nerwica najgorsze co może się przytrafić,ja biegałam po lekarzach kilka miesięcy i nie chciało mi się wierzyć że to akurat to byłam pewna że coś poważnego aż w końcu zdesperowana poszłam do irydologa badanie tęczówki oka i stwierdził od razu nerwice więc to chyba jedyne badanie które może uspokoić tak naprawdę wszystkim wam polecam inaczej tracicie czas i pieniądze wizyta 80 zł ale nie mówcie wcześniej o swoich objawach po prostu dajcie się zbadać pozdrawiam

Ja pieszy atak mnialam 10kwietnia tego roku dzialo sie cos ze mna nie wiedzialam co mi jest serducho walilo mi bd szybko prawie mdlalam az pogotowie zabralo mnie z podworka dostalam kroplowke i do domu ale stale to sie powtarzalo poszlam do ogolnego przepisal mi cloraxen niby dawal efekt ale 2razy w tyg byla karetka albo ja na pogotowiu dostawalam relanium wyciszal mnie 2dni spokoju i na nowo karetka gadalam z ogolnym o zmianie leku nie dostalam podchodzil arogncko i wrogo do mnie zmienilam lekarza od reki przepisal mi relanium5 poszlam do psychiatry dostalam doxepin teva 25 wiadomo organizm musi zaczac reagowac na nowy lek wczoraj bylam na pogotowiu kolatanie serducha drzenie rak slabosc czekalam z 2godz minelo samo zbadal mnie nic nie dal bo przed wyjsciem bralam relanium mam tego dosc

Moze brakuje wam magnezu. Mam podobne objawy: nagłe otępienie, szumy w uszach, zawroty głowy, słabo wyczuwalny puls, niemiarowy, problemy z widzeniem, niskie cisnienie i nagłe skoki cisnienia. Po tabletce magnezu wszystko mija, gdy dostałam magnez w kroplówce od razu odetkały mi się uszy, zaczęłam wyraznie słyszeć i mój głos wydał mi się wyjątkowo dżwięczny. Minęło też otępienie - nagle jakbym wyzdrowiała. Poczytajcie o magnezie: http://dolinabiotechnologiczna.pl/nowosci/tajemnica-magnezu-czesc-pierwsza/ http://dolinabiotechnologiczna.pl/diagnostyka/tajemnica-magnezu-czesc-druga/

Też miewałam takie przypadłości. Czasami tak źle się czułam, że nie mogłam wstać z łóżka. I wiecie co pomogło? Magnez i regularnie uprawiany sport na świeżym powietrzu. Od kiedy jestem aktywna fizycznie, wszystko się skończyło: uczucie osłabienia, palpitacje serca, ciągłe skurcze mięśni. A jestem pewna, że to akurat sport pomógł, bo od miesiąca niestety jestem unieruchomiona i objawy wracają. Także ludzie - wyłączcie komputer i idźcie pobiegać!!!

Gość Izabella 41

Witam. Jak czytam wszystkie posty, to tak jakbym czytala o sobie. Oprócz tych dolegliwości jeszcze mam mdlosci. Jak wyeliminowalam czynnik stresujacy z mojego życia, to przez parę miesiecy mialam spokoj. Ostatnio mialam troche stresow i znowu atak. Znowu robie różne badania . Ale nerwice sie stwierdza na zasadzie eliminacji innych chorób o podobnych dolegliwościach. Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrowia.