Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Potykania serca przy zaburzonej relaksacji lewej komory

moniq

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie - czy ktos może mi wytłumaczyć co to znaczy? jestem po echo (podejrzenie zawału i przerostu LK - na szczęście się nie potwierdziło)- lekarz twierdził, że wynik echo prawidłowy - a to doczytałam po wyjściu z gabinetu. Miewam epizody (czasem kilka razy w ciągu doby , czasem wcale przez kilka dni) jakby nieprawidłowego bicia serca - stawania, potykania się - nie wiem jak to nazwać - czy to może mieć związek? Kojarzę relaksację z kurczliwością ;) Wizyta u kardiologa za 1,5 tygodnia - proszę o pomoc. Czy to faktycznie niegroźne? Choruję na tarczycę. Dziękuję za odpowiedź.

Mam magnez z poniedziałku - w normie, potas i sód badali mi na IP miesiąc temu (właśnie podczas podejrzenia zawału) - tez były ok, nie sądzę, żeby się coś zmieniło. Faktycznie wróciłam ostatnio do kawy - może mieć związek? ja jestem po 3 letnim źle prowadzonym leczeniu nadczynności (stwierdzenie min. 3 lekarzy różnych specjalności) - prawdopodobnie to było przyczyną niedokrwienia (długotrwała tachykardia) - wylądowałam na IP, później kardiolog - holter i echo w normie - poza tą relaksacja właśnie, choć lekarz wykonujący badanie mówił, że serce ok - ten wpis mnie nieco zaniepokoił. Aktualnie wyniki tarczycy - raczej w subklinicznej niedoczynności - po nowych lekach tarczycowych od jakiś trzech tygodni AS 65-80 u/s, wcześniej 100-110 w spoczynku.