Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Różnice w ukrwieniu dłoni przy nerwicy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam wiele objawów typowych dla nerwicy i z tym próbuję sobie radzić zażywając ziołowe leki uspokajające, dodatkowo staram się sobie wmówić,że jestem zdrowy i bagatelizuje wszystkie objawy świadczące o nerwicy. Miałem wykonane różne badania tj. usg serca, wielokrotnie ekg, badanie przepływu żył i tętnic kończyn górnych. Jedynie po usg kardiolog stwierdził wypadanie płatka mitralnego z nieistotna niedomykalnością i zalecił, żebym brał magnez - to wszystko. Jest jeszcze objaw, który mocno mnie niepokoi tzn. różnice w ukrwieniu dłoni. Kilkanaście razy dziennie moje ręce na przemian stają się blade i i bordowe. Częściej lewa ręka jest bordowa, a prawa blada.Trwa to już około rok czasu. Prowadząc samochód na nierównościach, z lewej strony klatki piersiowej czuję jakieś drgania-mam wrażenie jakby coś się urwało,a to wywołuje ból. Ale czy problemy z ukrwieniem dłoni też mogą być wywoływane przez tą chorobę?Te różnice kolorów dłoni są mocno widoczne, w skrajnych sytuacjach jedna jest zupełnie blada a druga prawie fioletowa. Wielokrotnie z tymi objawami bywałem na pogotowiu i robili mi jakieś badania krwi, które wykluczyły stany przedzawałowe. Błagam o pomoc, bo to utrudnia mi życie.Gdyby nie ten fakt, nie myślałbym o tym,ze coś mi dolega i może byłbym w stanie wrócić do normalnego życia. Pozdrawiam

Marcin , poczytaj sobie jakie są symptomy zawału czy stanu przedzawałowego, nigdzie nie znajdziesz ,że ręce na przemian robią się raz blade a raz fioletowe skąd przyszło to Ci do głowy. Posłuchaj lepiej kardiologa( trafiłeś na uczciwego) i idż do psychologa lub psychiatry( to tez jest lekarz tylko ma inną specjalizację i leczy inne schorzenia ) , nie ma się co wstydzić lekarzy.

Oprócz objawów, które już wcześniej opisałem mam jeszcze ciągłe bóle w klatce piersiowej o zmiennym nasileniu- od kilkunastu miesięcy nie ma dnia, żebym nie odczuwał co najmniej jakiegoś dyskomfortu. Często boli mnie głowa i lewa ręka. Robiłem również badania laryngologiczne, gdyż miałem zapalenie gardła, które utrzymywało się tez dość długo- stwierdzono gronkowca złocistego w migdałach.Dostałem jakiś antybiotyk i mam ponownie się udać na badania za kilka tygodni. Ciągle jestem zmęczony, mam problemy z koncentracją, bez przerwy ziewam, mam przekrwione oczy, pomimo tego,ze śpię po 10h. Wiem,że to wszystko *śmiesznie brzmi*, bo sam jestem zaskoczony tak dużą ilością różnych objawów jednocześnie. Nigdy wcześniej nie miałem problemów ze zdrowiem, poza jakimiś drobnymi przeziębieniami. Lekarze raczej patrzą na mnie jak na dziwaka, która wymyśla sobie różne problemy,ale w zasadzie nikt nie potrafi wyjaśnić dlaczego mam takie problemy z ukrwieniem dłoni- stwierdzają,że faktycznie nie jest to normalne i nic ponadto.

Witam mam 29lat i mam prawie tak samo lekarze dali mi tylko coś na uspokojenie i skierowanie do poradni psychologicznej nie wiem co się ze mną dzieje nigdy nie chorowałem a tu teraz boli mnie w klatce,boli mnie gardło od 3miesięcy ręce robią mi się blade aż białe a nieraz sine takie fioletowe nie są takie jak wcześniej zaróżowione zalewam się zimnym potem robi mi się duszno i robię się biały jak **kreda* poza tym jestem bez sił i strasznie osłabiony horror!i niestety nie wiem ciągle co mi jest złapało to mnie nagle od 4miesięcy tak to wcześniej nigdy nic byłem okazem zdrowia!

Gość Kamil199317

Witam wszystkich.Man teb san problem.Duszności, bol w klatce, sina lewa dlon a raz peawa.Do tego bol pod lewa lopatka i klucie serca.Mialem roboone echo i ekg a lejarze twierdza ze to nerwica.Ciezko mi z tyn zyc moze ktos juz z tym sovie poradzil. pizdrawiam a oto moj email jedli macie pidobny oroblem piszcie Kamil199317@onet.pl