Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nudności, ból żołądka, drżenie rąk i uczucie omdlenia przy nerwicy

ewelina26

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam prawdopodobnie nerwice mowia tez cos psychosomatyczne nie moge wogole sie skupic co oni mowia ale powiem szczerze ze te objawy sa straszne nudnosci bole zoladka wrazenie jak bym miala zemdlec drzenie rak w klatce piersiowej czasem nawet nogi mi sie uginaja jak mam kolo kogos przejsc i zaczynam sie jakac jak mam cos mowic ale tak naszczescie niejest zawsze chcialabym kogos poznac takiego kto ma cos podobnego i mnie zrozumie pozdrawiam

Też mam ten problem. Tylko, że ja dostałam to drugi raz, wcześniej miałam to pół roku temu. Nie wiadomo od czego jak wstałam rano już czułam, że coś jest na rzeczy. Robiło mi się strasznie niedobrze, dostałam biegunki, bolało mnie w samym splocie pod żebrami, przy tym strasznie kręciło mi się w głowie tak, że odjechałam na korytarzu i przyjechała po mnie karetka. Co dziwne wszystkie badania, które znowu robiłam wskazują na to,że jestem całkowicie zdrowa, a lekarze chcą mi wmówić, że mam nerwice! Nie wiem co mam z tym zrobić, bo uczucie które przy tym towarzyszy jest straszne. Nie wiem do jakiego lekarza mam się jeszcze udać bo neurolog mówi, że wszystko jest ok. Pomóżcie mi bo nie mam już siły.

WITAM Wszystkie objawy które sa tu opisane niestety dotycza także mnie, jest to nie do opisania, zauwazyłem jednak u siebie pewną zależność mianowicie gdy mocno angażuje sie w zabawe z moimi małymi dziećmi kompletnie zapominam o wszystkich dolegliwosciach po prostu jak bym ich nigdy nie miał - pomaga mi to na jakis czas. Jest to jakieś doraźne lekarstwo ale pomaga. pozdrawiam

Gość Z bakteria

A czy badaliscie sie na obecnosc Helicobacter Pyroli w zoladku? To taka zlosliwa bakteria zyjaca w zoladku u polowy populacji ludzkiej na swiecie. Mialam podobne objawy: nudnosci, zgaga, bole w pod mostkiem, biegunki, zmeczenie i apatia i jeszcze kilka innych. Nie od razu mi zdjagnozowano przebieglego bakcyla, ale w koncu go wykrto. Jestem w trakcie leczenia. Mam wrazenie, ze jesli lekarz nie wiec za bardzo co i jak to stawia diagnoze - choroba psychiczna, no bo tak najlatwiej...

Witajcie ja mam też tak robi mi się słabo boli mnie serce mam mdłości badania wszystkie mam ok i jest to nerwica lękowa nad tym trzeba pracować tak mówi psycholog ale trzeba żyć z dnia na dzień ja wiecznie czegoś wyszukuje że może na coś choruje i szukam

Gość roman reigns

Mam 100% nerwicy czy ktoś wie jak sie z tego ogarnoć bo ja nie wytrzymuje z tym chujostwem durne kołotanie serca zawroty głowy lęki przest oszmaciarstwo moge zostać niedopuszczony do następnej klasy przepraszam za wulgaryzmy i błędy w komętarzach .

Mam podobnie jak wiele z was. Moje objawy to ciągle się słabo czuje , nie mogę jeść a o wymiotach nie wspomnę bo to na porządku dziennym jest chodź nie mam czym to i tak mam odruch wymiotny .Czasem potrafię nic nie jeść cały dzień i nie być głodna wręcz jestem pełna . Robię proste obowiązki domowe i nagle czuje się beznadziejnie jakbym miała zemdleć okropne uczucie ... zaraz muszę usiąść i odpocząć . Ręce to mi się telepią odkąd pamiętam więc na to już nie zwracam uwagi . Mam 18 lat a czuje się jak staruszka , kiedyś byłam pełna życia a teraz pomimo że bardzo dużo śpię nadal jestem zmęczona . Nie wiem co mi jest ... :/

I długo będziesz diagnozowana, bo choć objawy wyglądają jednoznacznie, to trudno znaleźć w badaniach przyczynę, może i po psychiatrach będzie tura, a na dziś , jak już organizm podpowiada, odpoczywaj i szanuj to co jest jeszcze zdrowa, a i samo może do pewnego stopnia się unormuje