Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silny ból żołądka przy kichaniu, poruszaniu się, jedzeniu i odbijaniu

Gość justys8961

Rekomendowane odpowiedzi

Gość justys8961

Witam, ostatnio mam taki prolem odczuwam bardzo silny ból w żołądku czuję dyskomfort podczas poruszania się i kiedy spożywam jedzenie,a także ból jest ostry kiedy kicham,kaszle albo kiedy odbija mi się. Brałam ostatnio espumisan bo z bólem towarzyszyły mi wzdęcia ale nic nie pomaga niewiem co mam robić czy ktoś może mi pomóc?Z góry dziękuję za odpowiedź.

Dużą ulge żołądkowi może przynieść picie lnu mielonego ,na czczo rano, przed obiadem i przed snem. łyżeczka lnu rozmieszana w ciepłej przegotowanej wodzie.Len działa na błonę śluzową żołądka jak ,,wewnętrzny bandaż**.Osłania i łagodzi stany zapalne.A przede wszystkim odpowiednie odżywianie.Zero kebabów ,pizzy,coli,napojów gazowanych i słodzonych,ostrych przypraw, alkoholu,papierosów,tłustego jedzenia, smażonego,dużo jeść warzyw gotowanych.Znajdż sobie dietę w chorobach żołądka i sie do niej stosuj.Może masz w żołądku bakterię helicobacter pylori.Robi sie na to test ureazowy.A leczy się antybiotykiem przez ok.10 dni.I po kłopocie.Tylko trzeba potem uważać co sie je.To musi cie lekarz zbadać.Na razie len pij i do lekarza.