Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłujący ból w boku między kością biodrową a pępkiem

Gość qwerty123

Rekomendowane odpowiedzi

Gość qwerty123

Od pewnego czasu mam delikatne kłucia z prawej strony brzucha. z tego co wiem wyrostek jest w 1/3 odleglosci miedzy koscia biodrowa a pepkiem, a mnie kluje troche nizej. i ból wyrostka podobno jest bardzo silny, wiec chyba u mnie to nie wyrostek. ale wole sie upewnic. dodam że ból nie jest ciągly, nie przeszkadza w codziennym zyciu itp, przy zginaniu nogi nie boli. moze to nerwobóle albo ból jajnika?

Czy to wyrostek sprawdza się tak:leżysz lużno,naciskasz w tym miejscu opuszkami palców delikatnie i powoli,ale dość głęboko.Natępnie gwałtownie puszczasz.Jeśli wtedy nagle mocno zaboli ,to pewnikiem wyrostek.Może to być też jelito grube,a u kobiet jajnik,a także piasek w nerkach jak spływa,to moga byc kłucia.U kobiet jeśli ból jest raczej od góry ku dołowi,to raczej od nerek ,jeśli od dołu do góry ,to prędzej jajnik.Najlepiej jakby cię zbadał chirurg.Bad. moczu, krwi odpowiednie.Jesli zaś to od jelita grubego,to mielony kminek z majerankiem w proporcji wagowej 1:1.Trzy razy dziennie po pół łyżeczki rozmieszane w ciepłej, przegotowanej wodzie.Działa to na jelita rozkurczowo i Przeciwzapalnie.Również picie melisy z dziurawcem ,jeśli to z nerwów.Tylko do dziurawca są przeciwwskazania., jeśli sie bierze niektóre leki.