Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silny strach przed omdleniem przy nerwicy

Gość poziomka123

Rekomendowane odpowiedzi

Gość poziomka123

Witam. Od pewnego czasu bardzo obawiam się że zemdleję. Nie mam typowych napadów nerwicowych, że strasznie panikuję, mam drgawki czy dreszcze. Po prostu cały czas o tym myślę. Najgorzej jest w szkole, bo nie chciałabym robic cyrku przed całą klasą. Staram się nie wychodzic sama z domu czy sama w nim zostawać bo boję się że zemdleję i nikt tego nie zauważy i mi nie pomoże. To samo w nocy. Można zemdleć na leżąco? Tego też sie obawiam. Proszę o pomoc.

Jak jesteś w domu,to połóż się na chwilę i nogi podnieś w górę,oprzyj o ścinę lub na oparcie wersalki.Wtedy krew napłynie do głowy i nie ma siły,abyś zemdlała.Kup sobie jakieś ziołowe tabletki uspokajaące i stale używaj.Oprócz tego wez ze dwa tyg. magnez z wit.B6. Idzie wiosna i więcej się ruszaj.Rower,pływanie,szybkie marsze,gimnastyka.Ruch i zmęczenie fizyczne odwraca skutecznie uwagę od nerwów. Musisz sama postanowić,że nie będziesz się koncentrowac wyłącznie na sobie.Może zrób coś z innymi dla innych.Jakaś akcja czy coś. Pomyśl.Robiąc coś dla innych ,jednocześnie zrobisz przysługę sobie.