Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk pod żebrem, napady duszności i niskie ciśnienie a stres

Gość julita123

Rekomendowane odpowiedzi

Gość julita123

Witam. Mam pewien problem, który bardzo mnie niepokoi. Od pewnego czasu odczuwam dziwny ucisk pod lewym żebrem. Nie jest to ból tylko ucisk. W pobliżu ostatnego żebra. Ponadto mam napady duszności. Nie jest to typowe *duszenie*, mam po prostu wrażenie jakby tlen do mnie nie dopływał. Dodam jeszcze, że zazwyczaj mam niskie ciśnienie. i jestem straszna panikarą. Teraz wyobrażam sobie, że nie wiadomo co mi jest i te *duszności* mogą być skutkiem stresu. Proszę o szybką pomoc. Czy muszę wybrac się do lekarza czy jest to cos niegroźnego? Mam 17 lat.

Witaj najlepiej iść do lekarza i zrobić podstawowe badania czyli krew z rozmazem Ale po twoich obawach to nic takiego duszności mogą być związane z stresem a ten ucisk może być związany z brakiem magnezu, magnez nie tylko zapobiega skurczą ale odgrywa wielką role w procesach nerwowych a co do ciśnienia lepiej mieć niskie niż za wysokie skontaktuj się z lekarzem o poradę oraz najlepiej zrób EKG będziesz miała pewność Pozdrawiam :)

Gość julita123

Wydaje mi sie, że trzeba zrobić badania krwi na magnez. ja miałam tak kiedyś z potasem i w wynikach było podane w jakich ramach ilość potasu powinna sie zmieścić (granica górna i dolna) a obok podana moja aktualna ilość potasu. pewnie podobnie bedzie z magnezem. pozdrawiam :)