Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w okolicy serca po alkoholu i przy paleniu papierosów

Gość NeedAnswer

Rekomendowane odpowiedzi

Gość NeedAnswer

Witam! Przejdę od razu do rzeczy, mianowicie: bliska mi osoba miewa bóle serca po alkoholu... tj. Nie wiem dokładnie czy serca, po prostu lewej strony klatki piersiowej. Zdziwiło mnie to i przestraszyło zarazem, chciałem dzwonić po karetkę ale ona powiedziała że czasami po alkoholu jej się tak zdarza. Tydzień temu też piliśmy (ona wypiła więcej niż wczoraj - gdy miała te bóle) i nic jej nie było, a bynajmniej nic dziwnego nie zauważyłem. Na jakie badania ma się udać? Mówi, że boi się wyników, badań itp, nie ma bata ja ją wezmę za łapę i zaciągnę tam siła... pytanie - gdzie? Najpierw do rodzinnego? A może od razu do kardiologa? Nie znam się na lekarzach dlatego potrzebuję waszej pomocy.. a może wiecie co to jest? Ktoś z Was miał coś podobnego? Dodam też, że ona dość dużo pali. Prosiłbym o jak najszybsze odpowiedzi abym mógł odpowiednio jej pomóc. Wiem, że trochę wchodzę z butami w jej prywatne sprawy, ale tego tak nie pozostawię.

A może to nie serce,tylko zgaga...kto wie....Jeśli pali i pije alkohol,to jest to możliwe.Ranigast niech sobie spróbuje wziąć.Jak jej przejdzie tzn., że to od żołądka. Zawsze dziwi mnie jak można sobie samemu szkodzić....I odpowiednie.Odżywianie [znajdż w internecie odp. dietę] ,które nie powoduje zakwaszania organizmu.A jeśli chodzi o lekarza, to najpierw 1 kontaktu.Tylko lekarz musi wiedzieć,że pali i alkohol pije.

Bóle w śródpiersiu lub inaczej klatce piersiowej po spożyciu akloholu (bardzo charakterystyczne jest właśnie to )są jednym z objawów chłoniaka- bardzo złośliwego nowotworu układu chłonnego ,nie ma więc na co czekać tylko trzeba iśc do lekarza nejlepiej już z wynikami krwi .