Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szybkie denerwowanie się, pocenie dłoni i kołatanie serca w stresujących sytuacjach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 25lat i myślę ze też mam nerwicę bo mam objawy takie,szybko sie denerwuję pocą mi się dłonie a serce mi wali w na wed nie stresujących sytuacjach,wyskakują mi plamy na dekolcie i spalam buraka jak kogoś zobaczę znajomego albo ktoś się mnie coś chce zapytać,kiedyś nie mogłam usiedzieć w domu byłam wesoła dziewczyną a teraz rzadko wychodzę z przyjaciółmi.tom chorobę zawdzieńczam mojemu chłopakowi on mnie do tej choroby zapedził.opiszcie jak wy sobie z nią radzicie bo ja już mam jej dość

Na początek spróbuj ziołowe tabl. uspokajające brać stale i Magne B6. No i podkreślić grubą kreską te znajomoś ć z palantem. Nie oglądać się za siebie,tylko patrzeć w przód. Jeszcze wielu jest chłopaków ,,niezagospodarowanych** przez dziewczyny i chodzą luzem ...hehe...Jeśli masz jakąś życzliwą koleżankę lub kogoś innego, to zapiszcie się na basen czy na kurs tańca czy aerobic...albo razem jeżdzić na rowerze czy ,,cóś**. Zmęczenie fizyczne skutecznie odwraca uwagę od nerwów. A szkodzi barzdzo rozpamiętywanie i rozmyślanie oraz nadmiar wolnego czasu.Może zrób coś dla innych,którzy tego potrzebują....Możliwości jest wiele. Tylko nie zapominaj,że codziennie musisz sie dużo ruszać. Może zorganizuj jakąś wycieczkę dla znajomych w pobliskie okolice w poszukiwaniu wiosny...jakiś piknik w plenerze. Na pewno są koło ciebie piękne miejsca.Precz z palantami. Hasło dnia...hehe.

Witam. To chyba dopada kiedyś każdego. U mnie podobne objawy pojawiły się w październiku zeszłego roku. Chodzenie po lekarzach, proszki na uspokojenie. Ale stresu nie da się całkowicie wyeliminować z życia. Trochę nauczyłem się nad nim panować, ale czasem jest on silniejszy ode mnie. Ja zastosowałem się do prostych zasad, które naprawdę mi pomagają. Poza tym organizm można wzmocnić poprzez regularne ćwiczenia i zdrowy sen. Po kilku miesiącach czuję się dużo lepiej. Zachęcam do zapoznania się: http://zdrowietomoc.blogspot.com/

Gość Monika900

Moze uda mi sie odswiezyc ten watek troche. Ja tez mam nerwice. Powiedzcie mi czy macie tak, ze jak ktos Wam opowiada o kims chorym, albo ze cos sie komus stalo to wpadacie od razu w panike? nawet jesli to nie jets nikt Wam bliski? I zaraz myslicie ze Was spotka to samo pomimo ze jest to wlasciwie niemozliwe? Ja od razu bardzo sie denerwuje, skacze mi cisnienie i cala sie trzese. Oczywiscie to tylko jeden z objawow tej uciazliwej nerwicy.