Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Twardy i ruchomy guzek na szyi

Natus

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Ostatnio wymacałam sobie na szyi ( gardle ) * guzek*, * kuleczkę* sama nie wiem, co to dokładnie jest. Przede wszystkim jest malutkie, mniejsze od kuleczki groszku, twarde i ruchome. Nie boli. Nie jest widoczna gołym okiem. Przy skierowaniu brody do szyi, w dół, * kuleczka* robi się mało wyczuwalna, jakby zanika. Mimo wszystko strasznie się niepokoję. Co to może być ?

Chyba piszemy jednocześnie :) Jeśli nie będzie się powiększać ani boleć nic nie powinno już się dziać .Sama jestem posiadaczką dwóch egzemplarzy takowych na szyi i mam je już bardzo dawno i jak widać żyję .Dodam że tez sie niepokoiłam i miałam usg .

A gdzie to dokładnie jest ?Z której strony ?Zawsze warto takie cuda pokazać lekarzowi ale często gęsto poinfekcyjne węzły zostają już na zawsze ,włóknieją i robi się taka właśnie kulka ruchoma (to jest bardzo ważne czy jest ruchoma )i zostają z nami do śmierci .Albo wezłeł powiększa się potem maleje i zostaje groszek .Przy okazji pokaz lekarzowi .Generalnie bez paniki .

W dniu 3.04.2015 o 23:22, Gość Tatalia napisał:

Ja dzis tez wyczulam taka kuke/ guzek ruchomy... przesuwa sie pod palcami i nie boli. jest wielkosci groszku. Tyle, ze go widac (ja go widze jak patrze w lustro). Sadzac po wpisach- nie mam sie czym martwic?

Mimo że minęło już trochę lat od tego wpisu nie warto kierować się opiniami ludzi z internetu dla świętego spokoju lepiej pójść do lekarza rodzinnego a nie pytać się o rady ludzi którzy często mają inne problemy niż my mówią to z przestrogą