Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dieta i aktywność fizyczna przy podwyższonym cholesterolu i bilirubinie

Gość robert19620416

Rekomendowane odpowiedzi

Gość robert19620416

Witam, mam chlesterol 232 i bilirubine 1,61 od wielu lat mi sie ten chlesterol zwiekszal tak 10 pkt *mniej wiecej* zrobiłem di pracy badania lek ,. i okazalo sie ze jak nie zbjie tego no to nie bedzie kontraktu Na badanie bylem naczczo ...ale co drugi dzien plywam i chodze na saune i w dniu badania rano ....tez poprzedzniego wieczora bylem na saunie i basenie Czy tomialo wplyw na te bilirubie , bo nigdy z tym nie mialem problemu ... Co jeszcze , teraz biore od 4 dni cynarex,essentiale forte , eimvachol,luminal i ursopol Czy i po jakim czasie moge pojsc na badanie jrwi aby sie odemnie wpracy odwalili i dali mi ten kontrakt. Diete stosuje rowniez , rownolegle do brania tych tabletek... Pozostale wyniki badan , moczu i krwi mialem w normie .. lekarz tylko powiedzial ..ze mam badanie powtorzyc za kilka dni i przyjsc jeszcze raz bo z takim wynikiem jestem z pracy wyautowany ...

Skoro zapytales ot wyniki badan szczegulowo .. BILT 1,61 MG/DL CHOL 232,9 GLUC 83 UA 4,9 UREA 49,2 ALAT 25,8 ASAT ,5 GGT 27,8 CREnz 1,06 JA juz myslalem ze za duzo WF i sauny zazywam i dlatego ta bilirumina taka wysoka ......Jeszcze jedno w listopadzie noge w kolanie skrecilem i jakos powoli na tym basenie sie kuruje m zadnych lekow nie bralem pod tym katem ... jedynie bylem na kiklu zabiegach akupunktury nan te kolano , moz e przez te kolano ta bilirubina . A na ponowne badanie sie wybieram tylko te leki zjem do konca , moze co pomoze .....czy cos jeszcze pominałem a powinienem uczynic.....HELP HELP HELP

Taki cholesterol,to już za tydzień ci się o wiele zmniejszy,jak będziesz stosował dietę,ćwiczenia i cynarex.Zbadaj po tygodniu,już będzie duża różnica.Przeczytaj artykuł ,,Cholesterol i trójglicerydy**autor:S.Gromadzki.Tam sa szczegóły.Bardzo pomocny w tej sprawie artykuł.,zwłaszcza sposób odżywiania jest szczegółowo ujęty.A podwyższony cholesterol,to mogłeś mieć z powodu zjedzenia jakiejś ilości kiełbasy+ piwo + coś słodkiego i to wystarczy,by trochę podskoczył.

Bierz Essentiale i pij duzo pisałam już 2 razy .Jak się zbija żołtaczkę fiziologiczna u noworodków to sie im podłącza kroplówki więc ty też sie płucz wodą przez te 2 tygodnie i powinna spaśc .A swoją drogą to zrób testy w krwi na żółtaczkę .

Bylem chory na jakaś żółtaczkę jak byłem w drugiej klasie podstawówki ale to było dawno i nieprawda ....miesiąc szpitala i po krzyku ...a te BILIRUBINA to mam pierwszy raz w życiu ......i zawsze jadłem tłusto i nic mi nie było ...a pije już od 5 dni niestety .staram się słuchać jak ktoś swój cenny czas poświęca dla takiego jak ja niedowiarka ..

Po 5 dniach brania tych medykamentów i unikaniu tluszczu bylem rano w laboratorium i mam nastepujacy wynik CHOLESTEROL 130,9 z 232 BILIRUBINA 0,78 z 1,61 pozdrawiam wszystkich których dotknęła ta dolegliwość ...może komuś to pomoże ..papapa