Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dystonia neurowegatywna

costantin

Rekomendowane odpowiedzi

Dystonia wegetatywna to to samo co nerwica wegetatywna .....Niestety .Czyli mówiąc najprościej objawy (ból ,dodatkowe skurcze serca ,parestezje i dziesiątki innych )nie maja podłoża choroby danego narządu .A leczy się tak jak każda nerwice czyli bezskutecznie ....psycholog,leki i inne cuda .

Parestezje to objawy takie jak :mrowienia ,drętwienia ,uczucie palenia np.skóry itp czyli wszystkie odczucia nerwów których zdrowa osoba nie powinna odczuwac ..Podejrzewając nerwicę trzeba najpierw wykluczyc chorobe somatyczną czyli jesli objawy są ze strony serca to do kariologa który zleci badania i na ich podstawie stwierdzi czy np. dodatkowe skurcze są spowodowane chorobą serca czy też serce jest zdrowe więc prawdopodobnie to nerwy i stres .I tak dalej jesli boli żołądek to trzeba sprawdzic co tam się dzieje .Jeśli wszystko jest ok to dopiero wtedy można stwierdzic że to nerwica .Niestety u nas lekarze nie bardzo chcą badać i zlecac tylko często tłumaczą szczególnie u osób młodych wszystko stresem .jeśli znajdę to wkleje ci fajną stronę gdzie trzeba sie zalogowac i uzyskac dostęp do ciekawych info na temat wegetatywnej .Czy masz ją już stwierdzoną ?Czy dr .Google ci ją stwierdził?

Witaj Ania05 Dziękuję za odpisanie bardzo dziękuje więc moja choroba się dziwnie zaczęła ponieważ bolały mnie plecy byłem u lekarza i dostałem apro napro na ból bo i wziąłem to z magnezem b6 no i nic nie minęło myślałem że grypa i kupiłem sobie usparni na przeziębienie zawsze pomagał wypiłem to i od tego się zaczęło dostałem uczucie że się dusze ,zawroty głowy ,serce bilo jak dzwon i czułem że tracę przytomność mrowienie w rękach oczywiście pogotowie falc ,lekarz ,szpital -- diagnoza= zapalenie błony śluzowej żołądka i dwunastnicy reszta porządku bo był pierwszy wyjast do szpitala teraz drugi wieczór godz22 siedzę na kompie poczułem ból z lewej strony koło serca i poczułem niepokój ,mrówki szybki puls oczywiście pogotowie lekarz szpital leżałem 2 tygodnie miałem wszystkie badania rezonans głowy jest porządku ale mam skierowanie do kardiologa EKG w granicach normy Echo serca coś tam że jakiś przeciek z L do P i jakiś otwór owalny będę miał choler rr bo mi skacze ciśnienie aha i też miałem wrażenie że strace przytomność neurolog stwierdził tężyczkę prosze o odp

Już samo to w jaki sposób reagujesz na objawy które u ciebi występują śwaidczy o nerwicy lękowej .Przeczytaj ten artykuł który ci wysłałam w linku tam jest wszystko opisane jak na dłoni .W nerwicy wegetatywnej bardzo często stwierdza sie zap.błony sluzowej żołądka ,dodatkowe skurcze ,skoki ciśnienia ,bóle mięśni i kończyn i właśnie parestezje (u ciebie to mrowienie ).Czasem własnie nerwica maskuje sie objawami somatycznymi ale czasem jest na odwrót dlatego trzeba zawsze sprawdzić co się dzieje.A na jakiej podstawie neurolog stwierdził tęzyczkę ?