Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Aparat kardiotele przy cukrzycy u starszej osoby

Gość pikus4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ja również uważam ze jest to świetne urządzenie mam kardiotele od 2 lat jest to bardzo dobry wynalazek.piszesz ze twoja mama ma już 70 lat więc myśle ze nie zaszkodzi mieć taki aparacik w każdej sytuacji w której sie zle poczuje może zrobić sobie ekg przez telefon bez wychodzenia z domu,doradzą jej najlepsi specjalisci moje urządenie obsługują lekaże ze SCCS w ZABRZU i niejednokrotnie doradzali mi w trudnych sytuacjach a w razie potrzeby sami wzywają karetkę!!

Witam.Ja również stałam sie posiadaczem aparatu kardiotele(ze względu na arytmię,dodam ze jestem po ablacji)Moje urządzonko obsługują również specjaliści z ŚCHS w Zabrzu.Kardiotele istnieje po to, aby zapewnić swoim Pacjentom całodobowy nadzór kardiologiczny przez telefon lub Internet, świadcząc usługi medyczne na najwyższym światowym poziomie.* Kardiotele to całodobowa opieka kardiologiczna oraz wykonywanie badań EKG, za pośrednictwem telefonu lub Internetu z dowolnego miejsca na świecie. Działa ono na takiej zasadzie ,że w momencie gdy Ci się coś dzieje przyklejasz do ciała 2 jednoraowe elektrody podłączone do niewielkiego aparaciku,wykręca sie numer telefonu linii kardiotele .Po drugiej stronie odzywa sie dyżurujący lekarz.Przykładasz urzadzenie do słuchawki telefonicznej,takie połaczenia mozesz wykonywać przez zwykły telefon a także komórkę.Na ekranie monitora komputera, na którym jest zainstalowany system Kardiotele, lekarz dyżurujący widzi zapis pracy serca Pacjenta. Po zapoznaniu się z EKG, dokładnie pyta o dolegliwości, doradza i zaleca sposób dalszego postępowania Pacjenta. Jeśli wynik badania jest niepokojący, wzywa do Pacjenta pogotowie ratunkowe, przekazując dyspozytorowi informacje na temat przebiegu choroby badanego, zażywanych przez niego leków i aktualnego stanu zdrowia. Lekarze spieszący do chorego mają już także informację o EKG, więc pomoc jest znacznie ułatwiona. Ja dowiedziałam się o tym kardiotele przez konsultanta który zadzwonił do mnie i mi taki aparat zaproponował.Zdecydowałam sie na to i uważam że był to świetny krok ,gdyz czuje się teraz spokojniejsza i każdy niepokojący objaw moge zawsze skonsultować niezależnie od godz pory i dnia ze specjalistą.Opłata takiego aparatu to przyslowiowa złotówka i abaonament miesięczny 45 zł-umowa podpisywana jest na 2 lata.Nie musisz nigdzie wychodzić z domu,aparat po wczesniejszym umowieniu z konsultantem przywozi Ci kurier do domu,Po kilku dniach przychodzi umowa ,odsyłasz ja nieodpłatnie i dzwoni poraz kolejny konsultant żeby umówić sie z Toba na zrobienie 1 ekg,informuje cię jak uzywac takiego aparatu i odpowiada na Twoje pytania.W zestawie dostajesz 10 elektrod,5 wacikow nasaczonych sterylnym alkoholem no i aparacik.Jest to bardzo małe urządzonko możesz go nosic nawet w torebce.Dodam że obsługa i lekarze sa bardzo mili.Wiem że można kupić taki aparat ale trzeba jednorazowo wydac dużo więcej.Kazdy zapis ekg ktory Ci zrobią jest do odebrania ,płacisz chyba 1 zł i Ci wysylaja na twoj adres.Jeżeli masz jakies pytania to pisz -ja dostałam przedświetami ofertę z tym abonamentem 45 zł jeszcze i mogę cię polecić i dac namiary na kontakt z Kardiotele.Oferta jest ważna do konca lutego.Mój nr gg to 2986847 Pozdrawiam:)

Powiem ze na prawdę urządzenie godne polecenia zwłaszcza u osób z arytmią serca nie zawsze idzie zrobić ekg nie zawsze pogotowie dojedzie na czas zwłaszcza przy częstoskurczach albo WPW które szybko przemijają a tu po problemie poczujesz sie zle to dzwonisz masz pełny komfort psychiczny ze ktoś miły odbierze tel poinformuje cie o wszystkim co sie dzieje z twojim serduszkiem i z pewnością pomoże polecam wszystkim koszt faktycznie 45 zł miesięcznie ale powiem ze warto ja z tym czuje sie znacznie pewniej tym bardziej ze mieszkam w małym miasteczku gdzie typowego kardiologa nie ma a tu mam diagnoze przez najlepszych specjalistów z SCCS W ZABRZU

Ewka 733.Witaj i dzięki że poświeciłaś mi trochę czasu i poproszę cię o ten czas jeszcze Ja mam wadę serca tj tętniak i niedomykalność zastawek 3 stopnia Ostatnio żle się poczułam wiem że było to od serca Rozwiej moje wątpliwości Dajmy na to że dzwonie na kardiotele,wszystko robię czego mnie nauczono l lekarz z Zabrza sam zamawia dla mnie karetkę i co I tu mam problem,mieszkam we włocławku i wiozą mnie do szpitala i potrzebna jest operacja i gdzie mnie zdążą zawieść nigdzie więc czy to kardiotele zda egzamin bo moim zdaniem nie Jeżeli bym mieszkała w Warszawie i miała to kardiotele to ono zda egzamin bo gdy pęknie tętniak mam wybór szpitala np Anin A gdy mieszkam chociaż blisko jakiegoś porządnego ośrodka np.Zabrza to warto to mieć i napewno zda egzamin I proszę cię napisz co o tym sądzisz może ja się mylę pozdrawiam

Witaj Zosiu:)Ja cię nie namawiam do zakupu takiego aparatu,to jest wyłącznie tylko Twoja decyzja;)podam Ci stronkę na której możesz sobie poczytać o KARDIOTELE i nr telefonu-możesz zadzwonić do konsultanta i on odpowie na wszystkie Twoje pytania(są bardzo mili i serdeczni)ja nie jestem wstanie odpowiedzieć na wszystkie Twoje pytania a nie chcę Cię wprowadzać w błąd. http://www.kardiotele.pl/ oraz tel. 32 376 14 55.Pozdrawiam cieplutko:)

Mam do zaoferowania Kupon rabatowy o wartości 640 zł na roczny abonament za usługę „Kardiotele” świadczoną przez firmę Tlemedycyna Polska S.A Kupon sprzedaję, ponieważ nie wykorzystam go a dostałem go podczas Silesia Półmaraton odbywającego się 2 października 2011, którego Telemedycyna Polska była sponsorem.

Za ile chcesz go opchnąć? ja niestety wpakowałam się w kardiotele i nie wiem czy tak do końca polecam. jeśli chodzi o wady to: ciężko przesłać ekg z komórki, są zakłócenia. Mi czasem udaje się za 4 podejściem, nigdy nie za pierwszym. Poza tym jak człowiek ma częstoskurcz i trzesie sie ze strachu to ciężko utrzymać idealnie równo rękę aby sygnał był dobry. No chyba, ze się korzysta z domowego to inaczej. Ale wtedy urządzenie nie nadaje się na ulicę.

Jakaś bzdura Po pierwsze gdyby coś mi się działo z sercem to dzwoniłbym na pogotowie albo jechał na sor Po drugie zanim bym jakimś cudem pomimo ataku odpalił ten cały sprzęcior i to wszystko porobił to : w poważnym przypadku byłoby już po ptakach : w tum samym czasie dojechałaby już do mnie karetka i udzielała doraźnej pomocy a ekg robią w drodze do szpitala wiem bo miałem okazje niestety