Gość pilkarzzzz Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Witam. Mam 16lat, gram w piłkę nożna około 8lat. Miałem badania *holtera* lekarz powiedział że mam tam jakiś bloczek czy coś i mówił że mam robić badania co pół roku ale grać mogę. Od jakiegoś roku mam problemy z oddychaniem. Poprostu gdy przebiegne około 30metrów na pełnej szybkości, to bardzo ciężko oddycham i serce bardzo mocno i szybko bije, nogi mi odmawiają posłuszeństwa tak jakbym chciał biegać cały czas ale czuje ciężkośc w nogach, wykonam jedną akcję z piłką na pełnej szybkości i musze troche odpocząć żeby znowu biegać na pełnej szybkośći. Kocham piłkę nożną, nie chce z niej rezygnować po tylu latach włożonej pracy przezemnie, możecie mi jakoś doradzić, nie wiem jakieś cwiczenia, czy jakies tabletki przed meczami zażywać. Proszę o pomoc, dodam że gdy wczesniej grałem to nie miałem takich problemów zaczeło się to od około 1roku Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewa29ToF Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Hej, piłkarzu! Powinieneś iść do kardiologa na badania, takie jak echo serca, ekg. Moze dopiero tera ujawniła się jakaś wada serca. Tego nie można lekceważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pilakrzzz Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Mialem ekg i echo serca i niby wszystko wporządku może to jest przmęczenie? dodam że w tym ostatnim roku trenowałem non stop podam mój plan tygodniowy. Poniedziałek bieganie + basen Wtorek piłka nożna 1godzina +siatkówka 1.5godziny +2wfy w szkole Środa 1wf w szkole, piłka nożna 1.5godziny Czwartek piłka nożna 1godzina +siatkówka 1.5godziny Piątek 1wf Sobota(w okresie letnim) mecze ligowe w zime turnieje halowe Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość henio Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Pomyśl ile-przy tak intensywnym wysiłku-Twój organizm traci wody.Jesteś pewny,że te ilość uzupełniasz?Powinieneś pić wodę nie szklankami lecz litrami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewa29ToF Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 A robiłes inne badania: poziom cukru, horjmonów tarczycy, cholesterol itp. najlepiej zrobić dokładną diagnostykę, zaczynajac od morfologii, OB krwi, moczu... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 No i jeszcze oprócz morfologii z rozmazem zrób poziom wapnia, magnezu,sodu ,potasu,żelaza..CRP,ASO. Przy intensywnym wysiłku trzeba dużo pić,aby uzupełniać poziom elektrolitów,które tracisz pocąc się.I ten cukier koniecznie.Niedobór z w.w. rzeczy w organiżmie moze powodować sensacje sercowe. Może na chwilę zrezygnuj chociaż z siatkówki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi