Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nierówne bicie serca w spoczynku i silny puls

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich mam 15 lat . Mój problem z sercem polega na tym iż kiedy leże czy siedzę moje serce bije nie równo raz mocno za chwile tak jak by sie zatrzymoje i odbija jeszcze mocniej tak jak by dostało skurczu ,potem bije tak ze go wcale nie czuć jak bym go wgl nie miał. I do tego czsami strasznie odcczuwam pulsowanie (na rękach itp.)Byłem u lekarza zrobił mi EKG wszystko ok ,morfologie też była wporządku lekarz powiedział że serce jest zdrowe lecz ja wiem ze coś jest nie tak ponieważ utrzymuje mis ie to już 2tyg bez przerwya nigdy tego nei miałem. Prosze o pomoc.

Siemasz Piotrek na początek zacznij od regularnego brania potasu i magnezu i zobacz czy się uspokoi. Na tym forum jest wielu znawców, także nie świruj. Ciężko wytłumaczyć to komuś kto nie rozumie jakie to paskudne uczucie gdy serducho się potyka. W twoim wieku może szybciej się z tym uporasz. Zapytaj się siebie czy prowadzisz zdrowy tryb życia sen i odżywianie.?

No to sobie odpowiedziałeś ! Serce nie sługa, bić musi. Bije całe życie bez przerwy. Kup sobie potas z herbapolu albo kalwit z bananów, dodaj magnez byle jakiś mało chemiczny. Do tego glukoza taka rozpuszczalna też jest w aptece i nie szalej z herbatą, kawą, czy jaką tam inną chemiczną substancją. Tylko pij wodę z czubatą łyżeczką glukozy, jedz banany, kiwi, i dużo warzyw. Magnez jest w pestkach dyni i migdałach. Pośpij normalnie przez jakieś 2 tyg i oceń czy będzie poprawa. Nie szukaj chorób na forum bo czytając to wszystko można skończyć w piórniku. Uświadom sobie tyle : Wszystko co robisz ma bezpośredni wpływ na twój organizm, psychikę i samopoczucie. Organizm ludzki potrafi znieść bardzo wiele ale najważniejsze to nie nadwyrężać bez sensownie stanu homeostazy. Historia mojego życia więc skorzystaj z mojego doświadczenia. Pozdrawiam

Nie radziłabym 15 latkowi brzć potasu i magnezu jeśli lekarz nie stwierdził że to konieczne .Akurat ja o skurczach dodatkowych mogę coś powiedzieć bo mam je od kilkunastu lat i tylko na podstawie ekg i zwykłego badania wykluczono chorobę serca ,może to żle ale skoro żyje do tej pory to znaczy że jednak z sercem nie jest tak do kitu .Cięzko jest wyłapać dodatkowe skurcze w ekg bo najczęściej jest tak że te które są spowodowane stresem częściej występują w spoczynku a jak wiadomo hipochondria ma to do siebie że w gabinecie lekarskim serce wali jak oszalałe .Owoce i zdrowe odżywianie jak najbardziej .

Lekarze to w większości przypadków, nie mają pojęcia jak i co poradzić ludziom na niemiarowość serca. Więc nie ciśnij tu kobieto takich głupot bo magnez i potas w umiarze jeszcze nikomu nie zaszkodził. Na arytmie robi się holtera kobieto. Poza tym to nie strasz chłopaka bo się kilka razy nie wyspał i z stąd osłabienie. Większości ludzi to właśnie magnez i potas pomaga..

Po piewsze ja go nie straszę ...Moja pierwsza odpowiedz o tym świadczy w odróżnieniu od twojej że dobre Ekg nie świadczy o tym że wszystko jest ok .Po drugie żeby zrobić Holtera trzeba iśc do lekarza a jak widzę ci nie maja u ciebi zbytniego poklasku .A po trzecie to 15 latek i nie moze moim zdaniem sam na własną ręke przyjmowac potasu i magnezu .Po czwarte każdy ma prawo tu wyrazic własne zdanie .

A ja myślę,że młody będąc osłabionym po zapaleniu oskrzeli, miast powoli dochodzić do siebie jedząc duzo owoców i warzyw,poszedł na imprezę, wypił półlitrowy napój energetyczny,do tego z litr coli i jeszcze poprawił piwkiem.Taka mieszanka musi skutkować wariowaniem serca,które swoje granice wytrzymałości ma. Bulwersuje mnie fakt,że dzieci ,nawet małe pija napoje energetyczne i ich rodzice na to im pozwalaja.Dawniej te napoje były w maleńkich puszkach, a teraz nawet litrowe sprzedają ,i to małym dzieciom.Dla dziecka wypić taki napój to jakby dzban mocnej kawy wypilo.I jak ma serce nie walić?W tym goownie jest tyle coffeiny,że na skutki nie trzeba długo czekać.Zresztą na puszkach jest napis,że pijąc te napoje nie wolno pić alkoholu.Wystarczy wypić napój plus piwko i serce fika.Młody chyba musisz sobie przypomnieć czy nie nadużyłeś napojów z kofeiną.Jeśli nie, to niech ten tekst będzie dla innych nastolatków ostrzeżeniem i informacją.

Słuchaj kobieto każdy ma swoje teorie. Jak dla mnie EKG nie nadaje się do diagnozowania arytmii czy tachikardii, tylko zawału serca. Co do Holtera to sprawa prosta że trzeba zapłacić i iść do lekarza po skierowanie. Apropos lekarzy to oni mi na arytmię nic nie poradzili poza beta blokerami. Za które im serdecznie podziękowałem. Większość z nich nie ma pojęcia jak leczyć takie przypadłości, może w twoim mieście jest inaczej. Co do 15 latka to nie jest dzidziuś tylko młody człowiek ! Skoro popija piwko i popala papieroski to może jeść potas i magnez. Tak oczywiście masz rację każdy ma prawo do wypowiedzenia swojej opinii. PozdrawiamT