Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Opisy zabiegów ablacji

Gość kika

Rekomendowane odpowiedzi

Sluchajcie, czestoskurczowcy i arytmowcy, wczoraj Artur opisal nam w watku Czesc II bardzo dokladnie odbyty przez siebie zabieg, i zaproponowal tez umieszczenie tego w oddzielnym watku. Proponuje, zeby kazdy, kto juz mial ablacje, opisal ja na tyle dokladnie na ile moze - wrazenia z zabiegu, czas trwania, wrazenia nt personelu medycznego, szpitala, hospitalizacji, samopoczucia, robionych badan, podawnaych srodkow, czasu hospitalizacji itp. Liczy sie opis wrazen pozytywnych i negatywnych. Jestesmy wszyscy z roznych miast i robimy to w roznych szpitalach, u roznych lekarzy - na pewno takie informacje przydadza sie osobom, ktore beda mialy zabiegi w przyszlosci. Ja jestem jeszcze przed, ale na pewno zamieszcze opis, jak tylko bede po. Ci z Was, ktorzy chca sie podzielic opisami swoich zabiegow - zapraszam. Dzieki i pozdrawiam wszystkich!
Heja, tak sobie mysle, ze dopiero po drugim moim zabiegu opisze srednia jak to wszystko dokladnie wyglada. (drugi zabieg bedzie przez szyje i pachwine). musimy rowniez miec swiadomosc, ze metoda carto wyglada troche innaczej. poki co zapraszam do lektury tego co juz napisalem.
ja juz czytalam opis, i byl super. Dokladny, wlasnie takich informacji potrzebowalam. Aha, to Ty teraz bedzies zmial druga robiona metoda CARTO? To bedziemy czekac na opis. Czytalam o tym co nieco w sieci, ale tez niedokladne opisy to byly. Ja bede miec zwykla. Wklucie przez pachwine i reke. No wlasnie - a ile oni tych elektrod umiesczaja i gdzie - czy to zalezy do tego, gdzie jest podejrzewane ognisko arytmogenne? czyli jak u mnie np. podejrzewaja w przedsionkach owe ognisko, to bede miec elektrody w przedsionkach, czy jak? Wiem, ze serce jest stymulowane prade, ale jakos do tej pory nie doczytalam sie ktore miejsce dokladnie jest stymulowane.