Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niskie ciśnienie i niski puls po alkoholu i przy zażywaniu Bisocardu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, Mam 23 lata od ponad roku biore bisocard po 5mg dziennie, z powodu nadcisnienia. Ostatnio bylem na wyjedzie ze znajomymi i tam troche popilismy od poniedzialku mam cisnienie 100/59 i w tych okolicach (zazwyczaj mam cisnienie 130/80 a jak cos wypije to w ok 145/90) puls ok 50 w nocy z nd na pon mialem mega kaca cala noc nie przespalem mialem dreszcze klucie w mostku do tego jak juz udalo mi sie znasac do zaraz sie zrywalem i z uczuciem jakbym sie dusil przy tym czulem mocne bicie serca, oraz zimne poty. Jak myslicie odstawic biscoard na jakis czas? Czym moze byc to w ogole spowodowane? Z gory dziekuje za odpowiedz...

Do lekarza idz ....swoja droga dziwne ze w tak mlodym wieku rpzepisal ci lekarz bisocard...mi ostatnio lekarz powiedzial ze to lek dla starszych ludzi i bardzo mocny a Ty nie ma az takiego wielkieog nadcisnienia. Swoja droga normalnym ejst ze puls w nocy ejst bardzo niski u mnie wynosi tez np 45

Dodam jeszcze swoje objawy: puki działa alkohol jest ok jak tylko zaczyna poszczać serce dziwnie bije i pojawia się kołatanie (nieregularne bicie) do tego bije mocno bardzo odczuwalnie dodatkowo pojawia się lęk, duszności jak by mi się krtań zaciskała i ciągły brak powietrza jest to tak uciążliwe że wybudzam się co chwile łapiąc oddech z uczuciem jak bym nie oddychał do tego pojawiają się swoiste dreszcze (fale zimna i ciepła spowodowane lękiem) co najciekawsze objawy mijają po około 1 dniu i dalej czuję się już dobrze. Przyjmowałem wcześniej BetoZK beta stoper na serce oraz antydepresanty i nie miałem aż takich objawów. Tak silne pojawiły się po odstawieniu leków. Możliwe że to nawracająca nerwica ale pewności nie mam. Przestałem to leczyć a raczej przytłumiać lekami bo leki tylko mnie zamulały a da się to jakoś ogarnąć. Zerknij na strony o Nerwicach masz podobne objawy.