Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle stawów, zawroty głowy i brak koncentracji przy zakażeniu grzybem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam na imię Anastazja. Od urodzenia baardzo często choruje na zapalenie oskrzeli, po wielkrotnych rundach nabyłam astme oskrzelową i alergie na drobne rzeczy jakieś grzyby i pleśnie. W październiku 2009 roku wrócilam z Egiptu i złapałam drobne przeźiebienie, pozniej przerodziło sie to w reakcje alergiczna na jakis grzyb ktory kwitnie(owocuje?), w tym roku tak samo miałam. objawiało się katarem i duszącym kaszlem ze świstami w klatce piersiowej, zmeczeniem bólami głowy i co najbardziej irytujące-czułam jak z gardła spływała mi wydzielina. W grudniu do końca się wyleczyłam, lecz straszne zmeczzenie, bole i zawroty głowy, BRAK KONCENTRACJI został, a co gorsze co chwila dokucza mi ból stawów, raz nóg,raz rąk(łokcie) a nawet kręgosłup. Nie wiem juz co mam robic mama mówi ze jestem przemeczona i musze wiecej spac, ale ja juz nie moge ten ból doprowadza mnie do szalu, wg nie moge skoncentrowac sie w szkole ani przyłożyć do nauki:( SZukam pomocy! Co to moze byc...?

Kochana Anastazjo .Musisz iśc do lekarza i zrobić badania .Opowiedz mu dokładnie co ci dolega i powinien zlecic jakieś badania .Morfologię .OB.czynnik reumatoidalny .poziom magnezu .bad.kwasu moczowego we krwi .Ja bym takie zrobiła .W zależności od tego co wyjdzie w wynikach zależec będzie dalsze postępowanie .Na tym etapie cięzko powiedziec co to może być .Nie wiązałabym przeziębienia ani alergii z bólem stawów .Czy nie ugryzł cie kleszcz?Jeśli jesteś osłabiona pobierz jakieś witaminy .W aptece są zestawy witamin typu Cenrtum .Falwit itp . I jeszcze jedno może zawroty głowy są spowodowane chorobą zatok .

Prześwietlenie zatok mialam i nic nie wyszlo bo lekarz wlasnie sie bal ze mam cos z zatokami ale wszystko w porzadku. Kleszcz ostatnio ugryzl mnie dwa lata temu wyciagnela mi go mama-pielegniarka. a co do witamin biore jakas multiwitamine z herbalife. ale ostanio czytalam na onet.pl ze multiwitamina tak na prawde nie istnieje... nie wiem co o tym myslec.

Jeśli ugryzł cię kleszcz to koniecznie musisz zrobić test na boreliozę !To nieważne że był wyciągnięty .Nie musiałaś mieć nawet rumienia charakterystycznego dla tej choroby .Mama powinna wiedziec ze powinnaś brać antybiotyk zaraz po ugryzieniu .