Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysokie trójglicerydy i cholesterol, nieliczne bakterie w moczu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem robiłem ostatnimi czasy badania mocz i krew, wyniki są niezadowalające ale proszę o opinię i ewentualną pomoc nadmienię jestem młody mam 31 lat, wzrost 175, waga 94 : oto wyniki MOCZ: przejrzystość-klarowny Odczyn-kwaśny Ciężar właściwy-1022 Barwa-żółta Białko-nieobecne-czy dobrze? Glukoza-nieobecna- czy dobrze? Ciała Ketonowe-nieobecne-czy dobrze? Urobilinogen-w normie Nabłonki wielokątne-pojedyńcze Leukocyty-6-12 w polu widzenia Bakterie-nieliczne składniki mineralne kryształy kwasu moczowego pojedyńcze KREW: Mocznik w sur-29mg/dl Kreatynina w sur-0,9 mg/dl Cholesterol całk.-305,1 mg/dl Chlesterol HDL-81,4 mg/dl Trójgicerydy-918,3 mg/dl Cholesterol LDL-nie obliczono Uwagi-mętna surowica Pomóżcie chodziłem do lekarza ale nic mi nie pomogło Rafał

Witam Trochę dużo masz tych trójglicerydów. Dobrą rzeczą jest że organizm je spala. Potrzeba ci ruchu i dobrej diety to znaczy odstaw tłuszcze i jedz owoce i warzywa. Żadnych smażonek, tylko zdrowa żywność. Mnóstwo jest informacji na ten temat w necie. Skoro masz dostęp to poszukaj. Mało napisałeś o swoim życiu, co robisz i w jaki sposób się odżywiasz. Jak sprawę przemyślisz i zrobisz rachunek sumienia to sam zrozumiesz co musisz zmienić aby obniżyć poziom trójglicerydów. Pozdrawiam

Tak wysoki poziom triglicerydów jest bardzo niebezpieczny. Same triglicerydy w takiej wartośi grożą Ci problemami miażdżycowymi lub problemami z trzustką (ostre zapalenie trzustki). W połączeniu z znacznie podwyższonym cholesterolem - powikłania sercowe wysuwają się na pierwsze miejsce. Sama dieta nie wystarczy - trzeba włączyć intesywne leczenie hipolipemizujące, i to co najmniej dwuskładnikowe. Oczywiście ważna jest aktywność fizyczna i utrata wagi, ale tego nie da się zrobić w tydzień.

Z trójglicerydami walczy sie tak, jak z cholesterolem całkowitym.Radzę ci zapoznać sie z diet ą obniżającą cholesterol i stosowac ją.Poza tym ruch codzienny,najlepiej pływanie,rower,gimnastyka....Zero alkoholu.Wystarczy ,że napijesz sie trochę alkoholu i zjesz karkówke z grilla,a na drugi dzień już masz chol. 300.Przeczytaj też artykuł w internecie pt.,,Cholesterol i trójglicerydy** . Jest konkretny i wiele ci pomoże.Uzywaj stale ,,ziołowy cynarex-który obniża chol. całkowity i trójglicerydy.Szczególnie należy odrzucić jedzenie zawierające w swoim składzie jednocześnie mleko,jajka i cukier-a więc lody, naleśniki,Placki i wszelkie ciasta.Tłuszcze zwierzęce ogr. do minimum.Co dzień wypić 3 łyżki oliwy z oliwek,nie uzywać aspiryny,nie palić.Do obiadu- dwie surówki,jeść otręby posypując nimi kanapki, leczo z samych warzyw duszonych na oleju[ cebula,papryka,cukinia,pomidory-przyprawić ziołami prowansalskimi i posiekanym czasnkiem]Mozna zrobić większą ilość leczo i brać do pracyy,jeść na ziimno na 2 śniadanie.Podam ci przykład znajomego,który też miał chol.ok.300,a trójglic. ok.280 i po 2 czy 3 tygodniach diety,brania cynarexu miał całkowity chyba ok.245,a trójgl. poniżej100.I jeszcze chodził na basen.Ważne też jest ,aby dzień przed badaniem nie jeść kolacji i mięsa,wtedy wynik jest o wiele niższy.Postaw na ruch codzienny i odżywianie i co 3 tyg. sprawdzaj poziom.Facetowi,o którym piszę lekko cofnęły się zmiany miażdżycowe,gdy przez 3 miesiące pływał kilka razy w tygodniu.Nie mógł besenu przepłynąc w te i nazad,bo kłuło go w klatce,a teraz pływa przez godzinę bez odpoczynku i dobrze się czuje.Musisz z tym zrobic porzadek,bo trójglicerydy w nadmiarze są grożne[zawał,udar].Autor tego artykułu to Sławomir Gromadzki.Koniecznie go sobie wydrukuj i zastosuj się do wskazówek,czasem naturalne metody są bardziej pomocne niż chemiczne leki.Tylko trzeba je długo stosować. Życzę sukcesu w tej walce i nie daj się trójglicerydom. Acha, koniecznie musisz schudnąć.Już samo schudnięcie poprawi twoje wyniki cholesterolu.Kup sobie rowerek treningowy i ćwicz,abo biegaj czy pływaj.Biegi raczej o tej porze roku sa niewskazane,bo sie można zapalenia gardła nabawić.Tylko nie siłownia,bo w twoim przypadku może raczej zaszkodzić niz pomóc.