Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kaszel, ból głowy i oczu, panika

mumbi

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio mialem kaszel i dziwnie sie czulem i sobie skojarzylem zaraz, ze to moze byc po tych 10 papierosach ktore spalilem 2 tygodnie temu, pierwsze co mi przyszlo na mysl to rak pluc, przestraszylem sie... na drugi dzien rano zaczela mnie boleć głowa, bolały mnie oczy gdy nimi *przewracalem* no i ciezko mi bylo utrzymac rownowage cos jak po pare piwach.. wtedy to juz kompletnie spanikowalem bo pomyslalem ze jest to przezut do mozgu... na drugi dzien wszystko przeszlo oprocz slabego kaszlu i zawrotow glowy a no i na dodatek teraz dziwnie czuje okolice intymne (penis, odbyt) podczas dotyku, czuje taką drętwote, cos jak w dłoniach sie czasami czuje... no i teraz to juz nie wiem co mam myslec, czy to jednak rak płuc? Czy to mozliwe zachorowac na raka płuc po 10 papierosach w wieku 17 lat? Byc moze przyczyna zawrotow glowy jest stres ale jak wytlumaczyc tą drętwote okolic intymnych.. jeszcze chce dodac, ze uprawiam czesto sport A i nigdy nie palilem papierosow wczesniej chcialem dodac

Człowieku jakby po 10 fajkach dostawało sie raka a po nastepnym dniu przerzutów to na świecie nie byłoby juz ani pół człowieka .Tobie potrzebna jeste pomoc psychologa i odcięcie dostępu do internetu bo czytasz o chorobach i natychmiast je masz .Pobierz coś na uspokojenie i wyluzuj ,jesteś młody ciesz się życiem a drętwota to nerwy i nic więcej .

Jeżeli chcesz wiedzieć czy masz raka płuc, zrób sobie proste badanie. Jest nim RENTGEN KLATKI PIERSIOWEJ. Idziesz do rodzinnego, prosisz o rentgen, umawiasz się na rentgen, idziesz na rentgen, robisz rentgen, otrzymujesz rentgen, czytasz jego opis i konsultujesz z lekarzem rodzinnym i wszystko wiesz!!!! Prostszej drogi nie znajdziesz, a jak jeszcze raz zapalisz papierosa to się zastanów, czy nie jesteś idiotą, któremu wisi własne zdrowie!!! Pozdrawiam!!!!!

Na rtg rak nie wyjdzie od razu chyba ze w ostatnim staduim ......ha ha ha .Kolega Mumbi wypolił 10 fajek i myśli że ma raka a tym czasem rak nie jest tylko zarezerwowany dla palaczy ........i z jednej strony dobrze bo to by było niesprawiedliwe ........a tak wogóle to badania rtg są bardzo niezdrowe i zmieniają DNA .Pozdrawiam wszystkich hipohondryków !

Jak masz coś na płucach to radiolog to uchwyci nawet najmniejszą plamkę!!!!! Niby czemu badanie RTG jest niezdrowe masz jakieś dowody na to i na zmienianie DNA?????????? Roentgen wynalazł promieniowanie X, teraz nazywamy to badaniem RTG. Roentgen naświetlał się wraz z żoną tak długo , że zaczęli dosłownie puchnąć!!!! Wiadomo jak to jest , jak bym wynalazł RTG to też bym się tym bawił. Naświetlali się tysiące razy, a mimo to gość dożył 78 lat:) Pozdrawiam

Billy, obecne normy określają mniej więcej dopuszczalne 400 ekspozycji RTG w ciągu życia ( dla 20 mSV/rok, 80lat) Jedna tomografia odpowiada ok. 100 standardowych zdjęć. A więc 4 tomografie i zużywasz całą dopuszczalną dawkę. Potem prawdopodobieństwo skutków rośnie wykładniczo. To czym dysponował Roentgen miało moc kilkaset razy mniejszą niż obecne urządzenia. Co do skutków polecam artykuł http://www.radioaktywnosc.umcs.lublin.pl/?id=3 i wiele innych. A co do tej najmniejszej plamki... wychwyci jak będzie plamka. NIe wszystko obrazuje się rtg niestety. Pozdro.