Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przyspieszanie pracy serca w spoczynku u nastolatka

misi

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chcę Cię straszyć,ale wg mnie to nie jest normalne.Może to być bardzo groźna dla życia arytmia, czyli zaburzenia rytmu serca.Ja też miałam takie objawy,gdy byłam w Twoim wieku.Na dodatek robiło mi się czasem słabo w tłumie ludzi,gdy musiałam dłużej stać.Jak się później okazało były to pierwsze objawy groźnej choroby.Także tętno w spoczynku nie powinno wynosić 80 uderzeń na minutę!!!Dlatego czym prędzej porozmawiaj o tym z rodzicami i udajcie się do kardiologa.Nie bagatelizujcie tych objawów.Obym się myliła,ale na pewno nie możesz nic nie robić.Życzę powodzenia i daj znać co stwierdził lekarz:) Zapomniałam dodać,że lekarz pierwszego kontaktu,co prawda zrobił podstawowe badania,ale jako,że wyszły one dobrze,to zbagatelizował objawy i stwierdził,że w okresie dojrzewania,tak się czasem dzieje...Może gdybym wówczas trafiła na dobrego kardiologa,moje życie wyglądałoby dziś inaczej ;)

Czuwam ,czuwam ale trzeba chodzic do lekarzy bo oni rzeczywiśćie bagatelizują niektóre objawy i po zrobieniu morfologii odsyłaja delikwenta do domu .Koleżanka 13 latka jest chyba znerwicowana i doszukuje się jakiejś choroby na siłę .Powinna popic sobie meliski to i puls się uspokoi..