Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwne uczucie w głowie, drżenie kończyn, kołatanie serca i skoki ciśnienia a nerwica

Gość tonia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. jestem nastolatka. mam 16 lat.. postanowilam napisać, ponieważ zmagam się z poważnym problemem. od ponad roku występują u mnie niepokojące objawy, które, jak twierdzą kardiologowie nie wskazują na wade badz chorobe serca. pewnego dnia, podczas obiadu, nagle poczulam sie, jakby moja glowa osiagala monstrualne rozmiary. czulam sie strasznie. nastepnie wystapil napad drżenia kończyn i całego ciala, ktory ustapil po pomocy lekarza pierwszego kontaktu.. później nic sie ze mna nie dzialo, wiec uznalam ze to byl jednorazowy epizod. jednak pol roku pozniej, zle sie poczulam.. serce walilo jak oszalałe, bylo mi duszno, czulam jak w calym ciele krazy krew, nie moglam opanowac drzenia rak i nog, nie moglam sama isc poniewaz krecilo mi sie w glowie. lekarz uznal to za zwykle zaslabniecie. od tej pory ataki takie zdarzaja mi sie co 1-2 miesiace.. ni z gruszki ni z pietruszki cisnienie nagle skaka do wartosci 160/80, puls wacha sie w granicach 140-170, cala drze, i nie wiem co sie ze mna dzieje. ponadto czesto wystepuja u mnie klucia w klatce piersiowej, czzasem nawet kluje mnie cala szyja, zatyka mnie w gardle tak mocno, ze nie moge oddychac, lekarz kardiolog stwierdzil u mnie niedomykalność zastawki mitralnej, i stwierdzil ze ataki miną z wiekiem.. leżałam kilka razy w szpitalu, holter ekg -prawidłowy, holter ciśnieniowy-prawidłowy, usg jamy brzusznej i doppler tetnic nerkowych-prawidlowy. badania krwi zawsze wychodza prawidlowo.. wszyscy zgodnie twierdza, ze to nerwica, jednak nie zażywam zadnych leków.. po moim ostatnim ataku, jako przyczyne uznano skrzywienie kregoslupa.. czy to mozliwe? co robic?? dodam, ze takie preparaty jak syropy ziolowe dostepne bez recepty juz na mnie nie dzialaja...

Mam to samo i u mnie utrzymuje się to już od 4-lat. Robiłam tak jak ty badania ekg holter i nic, a ja cały czas czuję się zle.Nnie wiem co mam z tym robić, bo jakoś nie kojarzę tego z nerwicą, np. siedzę sobie a tu nagle dopada mnie to cholerstwo, tylko ja mam jeszcze taki dziwny objaw, coś jakbym nagle się wystraszyła czegoś, takie uczucie chociaż nic się akurat nie dzieje i nagła fala gorąca idąca jakby od rąk przez całe ciało.