Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przyspieszone bicie serca, kaszel i uczucie guli w gardle po jedzeniu

Gość Lukaszsmith

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Lukaszsmith

Witam. Piszę w dosyć niecodziennej sprawie. Najlepiej zacznę od początku. To się zaczeło jakies 2 lata temu. Odczuwałem dyskomfort serca polegający na chwilowych arytmiach, oraz kaszlu po jedzeniu. Aktualnie sprawa wygląda tak: po każdym posiłku,TYKO I WYŁĄCZNIE POSIŁKU(w zależności ile zjem-im więcej tym gorzej) Mam przyspieszone bicie serca,kaszel i uczucie guli w przełyku. Bicie serca nie jest normalne, odczuwam je tak jakby całe moje ciało od klatki piersiowej w górę odczuwało uderzenia serca. Słyszę je w uszach, głowie, po prostu jakby miało eksplodować. W pozycji siedzącej daję sobie jeszcze rade,ale gdy stoję jest gorzej,serce wali mi jak oszalałe,w głowie, uszach, do tego jakby mi ścierpniała twarz,szczegolnie lewa część, czuje się jakbym był pijany. Najgorzej jest rano i po południu, w miarę upływu dnia(w tym zwiększenia się ilości posiłków) wydaję mi się jakby objawy zmniejszały się. Zauważyłem też ostatnio jedną prawidłowość, wydaję mi się dosyć istotna. Po posiłku staram się stawać w pozycji odwrotnej-mianowicie po prostu praktycznie na głowie. Stojąc tak objawy praktyccznie zanikają,tzn bicie serca w głowie, oraz uczucie kaszlu- natomiast wyprostowane nogi zaczynają cierpnąć oraz bardzo mocno pulsować, jaby naczynia krwionośne ożyły- bardzo podobne uczucie gdy stoję w normalnej pozycji z tym że tutaj nogi powyżej kolan stwarzaj takie same problemy. Wydaję mi się iż po prostu krew nie dochodzi mi w górę po zjedzeniu posiłku. Dodam iż badania typu holter,krew,gastroskopia,eeg, usg serca,jamy brzusznej - wszystko w porządku, nikt nic nie widzi wszysktie wyniki w normie. Ktoś spotkał ssię z czymś takim? Zastanawiam się nad rezonansem,być moze to dałoby jakąś wskazówkę. Jestem wysportowany, ćwiczę czasami na siłowni(teraz już raczej nie ponieważ po jedzeniu,najmniejszy wysiłek w pozycji stojącej, jak naprzykład wejście po schodach na 3 piętro daje mi nielada wyzwanie-zasadniczo mojemu sercu(powtórze znów-tylko po jedzeniu-na czczo jestem zdrowy jak młody bóg)), nie brałem żadnych suplementow, wzrost 166 waga 58kg, 22 lata. Pozdrawiam

Witaj, Jeśli te wyniki masz dobre. Może za dużo ćwiczysz na siłowini? Albo wspomagasz się suplementami diety (na przyrost tkanki mięśniowej), energetykami albo za dużo pijesz kawy. Możesz również zrobić jeszcze jedno badanie: test wysiłkowy. Na tym teście można wykryć dusznicę bolesną, która objawia się szybkim męczeniem się organizmu, kaszel, dusznosci, ból w klatce piersiowej, złe samopoczucie po posiłku. Wiem, z autopsji, że żadne badania nie wykryły tego schorzenia, dopiero test wysiłkowy potwierdził wszystkie te objawy. Pozdrawiam:)

Mam podobne objawy jak ty mieszkam w Niemczech lekarze zrobili mi wszystkie badanie wyniki idealne stwierdzili ze to STRES tego nie da sie wykryc badaniami musisz isc na psychoterapie oraz tabyletki jesc do 6 miesiecy ci to przejdzie pozdrawiam i nie martw sie

Jesli masz prz tym przebarwienia na jezyku plamy to moze byc to grzybica wewnetrzna jak zjesz weglowodany badz drozdze w pieczywie to twoj pasorzyt czyli grzyb robi sie aktywny pij wode i zrob sobie diete przeciwko candida bakteri. wiecej poczytaj o tym na necie pozdrawiam.