Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Opanowanie lęku przy agorafobii

Rudi

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 28 lat .Od 10 walczę z agorafobią. Przez rok brałam silne leki. Gdy nastąpiła poprawa odstawiłam je,błąd. Teraz znów jestem zamknięta w domu. Czasem nie chce mi się żyć. W sobotę miałam lepszy dzień i wyszłam z przyjaciółka,na kolacje. Zamówiłam sok i zaczęło się... Uciekłam z tam tond w panice. Stałam w deszczu próbując się jakoś opanować. Za każdym razem wmawiam sobie ,że nic mi nie jest ale uczucie i wizja przyszłej śmierci są silniejsze. Nie mam już siły. Jestem więźniem własnej psychiki. Można sobie z tym jakoś poradzić?

Dlatego tez unikam lekow bo one tylko oglupiaja i ten problem nie usuwaja a skrywaja na czas brania lekow. Ja ich nie biore i walcze codziennie. codziennie popjam meliske dzieki niej (po ok 3 zużytych opakowania) czuje sie spkojniejsza i nie ogarnia mnie juz tak czesto lek i strach. na wieksze jakies stresy zapodaje sobie bisocard ok 1/8 tabletki i jest ok!. nalezy z tym walczyc, stawiac czola problemom i rpzyzwyczajac sie do nich a z czasem wszystko bedzie prostsze. Do niedawna balam sie zostac sama w domu a teraz wprost nie moge sie doczekac by zostac w nim sama

Fajnie ,że jesteście. Dziękuje. Nie zdawałam sobie sprawy,że tyle osób w naszym społeczeństwie boryka się z podobnymi problemami. Zawsze zastanawiałam się dla czego ja? Dla czego mnie to spotkało? Chyba po części wiem. W szkole średniej brałam narkotyki,przez krótki czas ale chyba to to wpłynęło po części na mój dzisiejszy stan. Poradziłam sobie z nimi a teraz... Brak mi wiary. Miałam cudownego narzeczonego i zostawił mnie bo jestem wariatką. Dlaczego ludzie nie potrafią zrozumieć co nam jest? Nie chcą? Dzięki wam wiem,że się uda Pojadę w czwartek do psychiatry i znów spróbuję walczyć. Pozdrawiam :)