Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Osłabienie, duszności i zawroty głowy po alkoholu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przeważnie w weekendy wybieram się gdzieś do klubu, potańczyć, pobawić się ze znajomymi. Pijemy alkohol (piwo, czasem drink jakiś), często nawet w dużych ilościach, ale nie tak żeby się zataczać czy czegoś nie pamiętać. Wszystko w granicach rozsądku. Otóż ostatnio zawsze dzień po piciu, jak wstanę jest mi strasznie słabo (a odsypiam przeważnie 8-10h), w głowie to mam hałas jak na targu, duszno mi i mam zawroty głowy. Dzisiaj wstałem i poszedłem do łazienki, mało co nie zemdlałem podczas stania nad WC. Musiałem od razu sobie usiąść, wziąć parę głębszych oddechów i czekać aż zawroty głowy ustaną. Później oczywiście do okna, bo miałem duszności. Boję się, że po następnej imprezie będzie jeszcze gorzej na następny dzień, bo co każdą imprezę na drugi dzień jest ze mną coraz gorzej, mimo że piję mniej niż kiedyś piłem. Nie pijam często alkoholu, przeważnie raz na dwa tygodnie.

Gość Pauliinka

Szkoda, że MARECZ3K nie odpisałeś, bo mam to samo, poszłam do lekarza i zrobił mi badania na wątrobę, tarczycę, ekg i ogólne krwi i wyszło trochę poniżej LYM i HDW ale Pani doktor powiedziała, że to jest wynik w normie (?!). Nie znam się ale dla mnie, przeciętnego zjadacza chleba, jak przedział jest 1,5 do 5 a ja mam 1,44 to chyba jest coś nie tak... Nie ufam jej analizie moich badań (bo wiem jak się czuję dzień po alkoholu, czy tego samego dnia po kawie). Poza tym nigdy tak nie miałam. Zaczęło się w grudniu jakoś po ostro zakrapianej imprezie następnego dnia zaczęły się omdlenia, zimne poty, kołatanie itp. Teraz szukam ludzi z podobnymi objawami aby zobaczyć o co tu chodzi a póki co nie tykam alkoholu i kawy (z bólem serca ale zrowie i życie ważniejsze jednak;)

Witam. Mam zawroty głowy zwłaszcza przy wstawaniu z łóżka około 2 sekundy potem mija. Trwa to już 5 dzień po imprezie z alkoholem - wypiłem przyzwoicie, nie do urwania filmu - Jak już wstanę to jakoś funkcjonuje, choć głowa jest jak by ociężała cały czas. Co to może być? Mam też mniejszy apetyt oraz luźniejszy i jasny stolec.

witajcie,

napiszę Wam wszystkim,  że u mnie po takich objawach typu.. drżenie kończyn dolnych i górnych, kołatanie serca, problem z zasypianiem, płytki oddech, mrówienie i drętwienie kończyn górnych i dolnych oraz twarzy, wrażenie zemdlenia na siedząco oraz pocenie rąk zdiagnozowano NERWICE. Jak tylko mam głupie myśli, strach i czymś się stresuje dostaje atak. To jest straszne, Gdyby nie tabletki , nie wyobrażam sobie normalnego funkcjonowania . Wyniki mam doskonałe jeśli chodzi o TK, OB, CRP, ECHO SERCA, EKG ...........