Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie pod pachą, duszności, osłabienie i zawroty głowy

Gość pawel20

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że były takie tematy, ale w tych które znalazłem zawsze występował jakiś element nie pasujący do mojego problemu. sam post piszę dlatego, że swego czasu bolał mnie bark i zanim nie zajrzałem do internetu i nie załatwiłem problemu prostymi ćwiczeniami, poznałem kilku nie zgadzających się z sobą lekarzy, oraz rozpocząłem jedną bezsensowną terapię. tym razem tak na chłopski rozum sprawa wygląda poważniej, więc w poniedziałek pójdę do tego lekarza, ale mimo wszystko nie mogę się powstrzymać od zapytania tutaj. otóż od trzech, może czterech miesięcy czuję kłucie pod lewą pachą - pod żebrami, pod samą skórą nie wyczuwam żadnych zgrubień. na początku nie zawracałem sobie głowy tym bólem, ponieważ pojawiał się tylko przy głębszym wdechu. potem nasilił się tak, że ciężko było mi zasnąć na lewym boku. tydzień temu pojawiły się duszności, właściwie nieustannie muszę kontrolować oddech, osłabienie, lekkie zawroty głowy. przy schylaniu się, ogólnie zmianie pozycji bywa, że boli także zaraz po lewej stronie mostka oraz po lewej stronie pleców, tak od rana do wieczora bez zmian. mam 20 lat, nie jestem narażony na żaden wyjątkowy stres.

Witam mam 32 lata z tych objawow ktore opisujesz ja tak mam od paru tygodni czuje mrowienie i ucisk od lewej lopatki czasem puszcza z silnym bolem pieczenia a jak poloze sie na lewy bok to czuje klucie w serduszku do tej pory biore magne B6 calcium 500D i przez 3 m-ce bralam belergot bol nadal sie utrzymuje i nadal niewiem co to jest dzisiaj znow ide do lekarza bo cala noc nie spalam w pewnym momencie musze wziasc glebszy oddech by mniej kulo mysle ze moze to byc spowodowane od kregoslupa bo mam silne skrzywienie albo nerwica ale ja lekarzem nie jestem:((czekam na wasza pomoc magi12