Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Magnez przy zaburzeniach lękowych, nerwicy, słabości mięśni i bólu serca

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Zdiagnozowana

Schiza77: Poczytaj o tężyczce, bo ja ją mam i możliwe że Ty też. Większość lekarzy nie zna tej choroby,albo udaje bo leczenie byłoby zbyt tanie. Magnez bierz 300mg dziennie (np 3x chelamagb6). Uwaga, można wypłukać wapń. Do tego sprawdz poziom wit D3, bo jeśli masz niedobór to zaden Mg się nie wchłonie. Zycze zdrowia:)

Gość Mg2 plus

Witam. Wznawiam temat ponieważ od 5 dni mam objawy nerwicy ale nie ukrywam że ostatnio szalałam z alkoholem a kawy też sobie nie szczędzę. Biorę po 2 tabletki Chela-Mag B6 i mam pytanie czy można do tego dołączyć (tak na wszelki wypadek, żeby zwiększyć przyswajalność mg) jakiś prod. leczn. z wit. D3? Też podejrzewam u siebie tężyczkę. Jutro zapisuje się do lekarza rodzinnego, bo takich paranoi jak przez ostatnie pięć dni nigdy nie przeżyłam. Mam tylko nadzieje że to nie nerwica bo to już oznacza lęk do końca życia. Pozdrawiam wszystkich znerwicowanych :)

Gość chanka

Mg chelatowany z wit b6,550mg,ale jonizowanego 300mg,to dawka dobowa,biore,na efekty troche poczekaj,wazna jest zawartosc substancji jonow,dawka dobowa 300-400,wapnia,1250-1500,odstep 2 godz,,biore non stop,jest poprawa,powodzenia.......ale cierpliwosci troche,,,,ponadto pierwiastki te odkwaszaja organizm. ?..

Hej, mam pytanie. Przez miesiac czasu brałam magnez B6 rano i wieczorem - moje tętno obniżyło się o około 20. Gdzieś przeczytałam, ze magnezu nie można brać dłużej niż miesiąc bo inaczej mogą być powikłania... Czy to prawda? Czy takie zażywanie magnezu może jakoś zaszkodzić?