Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nasilający się ból szyi i twarzy po biopsji tarczycy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuję informacji o ewentualnych powikłaniach po biopsji tarczycy. 2 dni temu takiemu zabiegowi właśnie się poddałam i czuję się nie najlepiej. Sam zabieg, faktycznie, nie należał do przyjemnych, zwłaszcza, że sporo z płynowej zawartości guzka w lwym płacie tarczycy mi wyciągnięto. Niepokoi mnie natomiast, że z godziny na godzinę odczuwam coraz dokuczliwszy ból po lewej stronie szyi i twarzy. Drętwieje mi kark, boli okolica tarczycy, mam problem z przełykaniem i wrażenie, że bolą mnie wszystkie zęby po lewej stronie twarzy. Czy ktoś spotakał się z czymś takim? Czy jest możliwe, że podczas biopsji doszło do naruszenia któregoś z nerwów. Proszę o pomoc, bo nie wiem, czy biec z tym na konsultację, Usg czy po prostu to normalne i trzeba przeczekać? Dodam tylko, że paracetamol nie pomaga. Dziękuję za pomoc!

Ja również miałam wykonane trzy nakłucia przy czym jedno opróżniło torbiel z nagromadzonego tam płynu. Minęło już trzy tygodnie a ja odczuwam lekki ból w gardle i jakby odczuwam przeszkodę przy przełykaniu. Bardzo się martwię. Czekam na wyniki histopatologii pobranych materiałów. Wcześniej miałam już trzy razy robioną biopsje ale nigdy nie odczuwałam takiego dyskomfortu. Trzymam za Ciebie kciuki . Pozdrawiam.

Witam!

Agatar ja również mam obecnie identyczny problem ja Ty po wykonanej biopsja tarczycy. Minął już miesiąc od biopsji a ja mam ból szyji problemy z przełykaniem i rozpierajacy ból zębów.  Wszystko po lewej stronie. Wczoraj wykonałam USG szyji...powiekszony węzeł chłonny. Dostałam antybiotyk Clindomycin. Dziś druga tabletka. Na razie b. Lekka poprawa. Jeśli możesz napisać jak potoczyla się Twoja diagnoza i leczenie będę wdzięczna. Proszę także o każde inne cenne uwagi.