Aniam Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Witam wszystkich bardzo serdecznie. W 2005 roku wykryto u mnie Wrodzony Zespół Wydłużonego Odcinka QT. Bardzo mało jest informacji o tej rzadkiej chorobie,a z pewnością więcej osób się z nią zmaga. Pomyślałam,że może dzięki temu forum wymienimy się wiedzą i doświadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Maciek1 Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Witam, u mnie 17.01.2011 padło podejrzenie LQTS, na razie jestem po pierwszej wizycie w Centrum Zdrowia Dziecka.Jakie miałeś objawy ? bierzesz jakieś leki? Ja po za tym ,że raz źle się poczułem na w-f oraz poza złymi wynikami EKG nie mam żadnych objawów.Podzielcie się swoimi przypadkami bo naprawdę bardzo mało info jest na ten temat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Aniam Opublikowano 8 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Witaj Maćku. Zgadza się-ciężko znaleźć więcej informacji na temat tej choroby:( Biorę bisocard. Zaczęło się od tego,że robiło mi się słabo,a później zaczęłam mdleć.Czułam,że serce mocno i nieregularnie bije.No i to EKG.Dopiero gdy trafiłam do szpitala doszli co mi dolega i zrobili badania genetyczne,które niestety ostatecznie potwierdziły chorobę... A czy Twoja choroba jest już potwierdzona czy są to tylko przypuszczenia? Mam nadzieję,że lekarze powiedzieli Ci czego masz unikać?! Trzymaj się:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ssylaa Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Witam czy jest ktoś kto ma dziecko z wada LQTS.Prosze o jakiekolwiek informacje na maila Cytuj Odnośnik do komentarza
Aniam Opublikowano 28 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Witaj:) Moje dziecko także ma zespół długiego QT...Pytaj więc;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi