Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bardzo silny ból głowy przy guzie mózgu

Gość adam84

Rekomendowane odpowiedzi

Od ponad 2 lat bolała mnie głowa tylko nie w sposób boli biore pigułke przechodzi, bolała mnie tak że jedyne ci mi pomagało to sen zresztą po przebudzeniu ból głowy wracał, jest to uczucie jakby głowa ciążyła, jakby coś w środku mnie ściskało cały czas, sztywniała mi do tego szyja więc po 1,5 rocznym bólu nie dałem rady już tego znieść więc zrobiłem sobie badania, zostałem skierowany na rezonans głowy i wyszło że mam czaszkogardlaka o wymiarach 12x8x9 mm zostałem skierowany na endokrynologie ale wszystkie hormony wyszły w porządku, badania wzroku też więc postanowiono że bede miał co 6 miesięcy rezonans głowy przez okres 1 roku i teraz tak od jakichś 3 miesięcy czuję sie fatalnie, budzę się rano wstaję z łóżka i boli mnie głowa nie do zniesienia, czuje że nie pewnie stoje i nie wiem czy się przewróce czy nie, mam wrażenie jakbym nie miał sił bolą mnie oczy ale widzę dobrze, mam problemy z pamiecią a tak szczerze to nie mam pamięci robiąc od 4 lat te same rzeczy w pracy czasami cięzko mi przychodzi przypomnieć sobie jak to się robiło, gdy na czymś się skupiam ból się nasila, w styczniu mam kolejny rezonans ostatni i mam takie pytanie kiedy usuwa się tego guza? w ogóle to mam jakieś dziwne jazdy jakby coś nie dobrego działo się z moją osobowością z moją psychiką dni w których mam chociaż dwie godziny bez bólu są ostoją tego że nie wmawiam sobie tych bólów, pomaga mi wysiłek fizyczny ale na moment przez godzine czuję się lepiej ale po tym mam duże problemy z zaśnięciem, kiedy wycina się takie guzy bo mi powiedzieli że jest za mały żeby coś z nim robić ? i czy te objawy co mam są napewno od niego ? bo ja na tym się nie znam i niczego już nie jestem pewnien, wiem tylko że rzadko się stresuję bo nie mam dużo sytuacji stresowych prowadzę spokojne życie bez większych ekscesów..

Witaj, w marcu 2010 r. miałam usunięcie czaszkogardlaka , wcześniej miałam niemal identyczne objawy jak Ty. Operował mnie dr Grzegorz Zieliński, Centralny Szpital Wojskowej Akademii Medycznej w W-wie , Oddzial Neurochirurgii, tel. sekr. oddziału 022/ 6816427, tel. bezpośrednii do gabinetu dr. Zielińskiego 022/6816902... wiem, że przyjmuje On też gdzieś prywatnie w W-wie.). Trzymaj sie ! Wszystko bedzie dobrze!!!

Kolego zajrzyj sobie na http://free4web.pl/3/1,165699,420428,Threads.html tutaj poczytaj sobie o tych rzeczach. Poza tym myślę że nie ma co czekać tylko się leczyć. Nie zgadzaj się na żadne chemioterapie i inne. Uważam tak pokrótce mówiąc, uderz w Witaminę B17, Terapię Gersona! O reszcie sposobów walki z nowotworami róznej postaci sam zadecydujesz. Pozdrawiam. Gerarth