Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Jak można przytyć kilka kg?

Gość mirela

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 15 lat i przy wzroście 168 cm ważę 50 kg. Chciałabym bardzo przytyć z 5 kg bo marzę aby nosić spódniczki i krótkie spodenki i nie wstydzić chodzić w stroju kąpielowym. Mój problem to tylko nogi. A dokładnie to łydki. są za chude i nie wiem co mam robić.jak wiecie coś na ten temat to piszcie melody-1994@wp.pl pozdrawiam ;))
Witam. Mam Ten sam problem co wy mam 160cm i waze jedyne 43 kg. Jednak jeszcze 2 tyg temu wazylam 40kg. DZieki codziennemu piciu sproej ilosci wody nabralam na wadze. Polecam picie okolo 6-8 szklanek wody mineralnej niegazowanej. To naprawde dziala !! + 4 regularne posilki dziennie :)
witam wszystkich ja równiez mam ten problem mam 21lat a warze 39-40kg. czesto sie moja waga zmienia próbóje przytyc od 16 roku zycia i nic... staram sie zbyt czesto nie myślec o mijej wadze i wyglądzie bo znowu popadne w depresje a dopiero rok temu z niej wyszłam... najbardziej denerwuje mnie telewizja mozna tam znależć setki programów jak schudnąć ale nikt jeszcze nie pomyślał ze człowiek wyglądający jak wieszk na ubrania tez ma z tym problem i zle sie z tym czuje.... czasem zamykam sie w sobie siedze w domu cały dzien bo dość mam słuchania krytyki innyzh osób np klaudia jak ty schudłaś ty zacznij coś jeść .. ,, klaudia nie wychodz na spacer bo wieje jak nie włozysz kamieni do kieszeni to cie zdmuchnie... nawet własny chłopak nie wygłupia sie ze mną bo boi sie ze mnie złamie w pół i zamiast być dla mnie wsparciem mówi ze wyglądam jak wykałaczka :-( co robic poradzcie mi cos... spróbóje z tym mlekiem w proszku i zobacze ... mam nadzieje ze was nie zanudziłam...pozdrawiam
witam!ja przytyłam w ciągu miesiąca prawie 20kg za sprawą takich tabletek jak LERIVOL ktore niestety wydaje tylko lekarz psychiatra.to żart,kiedys wygladalam jak przeciąg i ważyłam 45kg przy wzroście 165cma mam 31lat.ratowałam sie gdzie kolwiek i nie patrzylam ze to psychiatra wazne ze pomógł.czasami warto sie przełamać i pójść tam gdzie nie chcemy ale to dla naszego wyglądu.gorąco pozdrawiam wszystkich
Co do stresu, ponoc to morderca kilogramow. Mam 170cm wzrostu, jakies pol roku temu wazylam 58 kg i bylo w miare ok. W ciagu tygodnia schudlam do 50, waze sie co 1, 2 dni, wczoraj stanelam na wadze po max 3 dniowej przerwie i odczytalam numerek 46.. nie wiem jak tak szybko mozna schudnac, jak widac mozna. Za duzo nie jem bo zwyczajnie nie mam czasu, ale nie zaniedbuje sie, nie gloduje, zawsze jakas kanapka w torbie sie znajdzie. Teraz jest przerwa swiateczna, jem wiecej niz zwykle, w koncu to swieta ;) Juz w przedszkolu ganiano ze mna po lekarzach z podejrzeniem anemii i innych chorob, wygladalam paskudnie. Wszyscy wysylali do szpitali, jeden lekarz zalecil nic nierobienie, by poczekac, wyrosne. No i wyroslam, Wygladalam normalnie, pomalutku przybieralam na wadze, az w koncu bylam przy koncu niedowagi.. no i stalo sie, znajomi nawet podchodza i mowia ze cos ze mna nie tak. Ostatnio zyje w strasznym stresie, moze stad ta nagla utrata kilogramow. Nie potrafie sie go pozbyc, nie mam czasu na nic, psychologa tym bardziej. Problemow ze zdrowiem nie mialam i jako takich nie mam, ostatnio boli mnie tylko glowa i serce czasem mocniej postuka, czytalam, sa to objawy stresu, mam tez kilka innych, idealnie wszystkie pasuja. Nie wiem czy stosowac diete, suplementy, moze nic nie pomoze przez ten stres, denerwuje sie na kazdym kroku, ostatnio mialam okropne dni. Nie wiem czy jest sens cokolwiek probowac jesli ciagle tone w nerwach. Klade sie spac glownie o 22 i nie jestem w stanie wstac przed 7, chodze wiecznie niewyspana, jest to sporym problemem bo ani wieczorem filmu obejrzec dla relaksu (trzeba szybko spac), ani rano sie pomalowac bo nie ma czasu. Nie wiem co juz robic, przyjaciele chca pomoc ale tez sa bezradni. Oczywiscie nie prosze o pomoc w zwalczaniu stresu bo to nie ten temat, ale moze ktos wiedzialby co zrobic i czy moge przytyc mimo ciaglego narastajacego stresu? Z gory dziekuje za odpowiedzi i zycze wszystkim nabycia kilku kg :) Pozdrawiam
Jestem młodym lekarzem i z mojego punktu widzenia to kobiety poniżej 19 roku życia rosną i nie przytyją ponieważ wszystkie kalorie idą w całe ciało także we wzrost. Każdy człowiek ma inne spalanie udajcie się najlepiej do lekarza niech was zbada i powie co macie robić. Co do Ensure plus HN to pomaga ale tak jak wspomniałem poniżej lat 19 to wam nic nie da poprostu będziecie mieli więcej siły.
No a ja mam 13 lat , wzrostu 172cm a do tego ważę 38 kg . Jem jak najwięcej ; biały chleb ,jogurty , ryby , pije mleko , i dużo wody niegazowanej , a do tego codziennie ćwiczę po 30 minut i po ciężkim wysiłku jem kolację . Masakra spodnie w pasie są na mnie dobre ale za krótkie i wgl. ;(((( robiłam badania i wykazało że jestem zdrowa i nic mi nie dolega . Ale kiedy wracałam ze szkoły i wiał silny wiatr to maiłam odczucie jakby miał za chwile mnie zdmuchnąć
hej. mam 16 lat, 172cm i 46kg. jestem strasznie szczupła. babcia mi ostatnio powiedziała, że jeśli będą kręcić jakiś film o obozie w Oświęcimiu to na milion pięćset sto dziewięćset % wygram kasting. ech.. jestem po operacjach kręgosłupa i moje dwa pręty muszą się na czymś trzymać.. chciałabym przytyć, ale w ogóle nie mam potrzeby zjedzenia czegokolwiek. jak widzę obiad podany na stole to od razu mi się odechciewa jeść i mi nie dobrze. często się zmuszam żeby chociaż troszkę zjeść, ale zazwyczaj kończy się to wizytą w toalecie bo żołądek niczego nie przyjmie.. chciałam iść z tym do lekarza, ale mama powiedziała że robię z igły widły a ciągle mi mówi że mam przytyć.. nie rozumiem dorosłych ostatnio słyszałam od cioci, że można nabrać ciałka jedząc makaron z dodatkami i/lub naleśniki. pożyjemy, zobaczymy co z tego będzie.. Pozdrawiam :) Patrycja
Gość Andziulka

Ja waze 48 kilo i juz sie do tego przyzwyczaiłam mam to gdzieś co inni o mnie mysla albo ze ciagle gadają ze jestem za chuda. trzeba w siebie uwierzyc szczupłe osoby maja łatwiej w zyciu bo sie lepiej poruszają:) ja nigdy w szkole nie miałam z tym problemu a moje kolezanki tak dlatego ludzie głowa do góry zawsze bedziemy ładnie wygladac :)

Gość Feuerfrei

Paulinka a kto ci powiedział ze od białka sie tyje? tyje sie przede wszystkim od węglowodanów i tłuszczu, białko jest niezbędne w naszym organizmie głównie jako budulec mięsni i zalecane jest osobom które ćwicząc na siłowni chca nabrac masy mięsniowej, ale najważniejsze są weglowodany, ale nie takie jak w wafelkach czy innych słodyczach to są cukry proste, mało wartościowe, najważniejsze są cukry złożone a te znajdziemy przede wszystkim w makaronie, ryżu, róznego rodzaju kaszach i płatkach owsianych. Dobrze jest też banany jesc i pic soki zagęszczone. Dobre białko można znaleźć w chudym serze białym i oczywiście w gotowanej piersi z kurczaka no i w rybach. Dla dobrej diety na mase najważniejsze są węglowodany, pózniej białko i tłuszczu, który również jest niezbedny w diecie. dla przykładu kobieta średnio aktywna fizycznie wzrost 170 cm, waga 55 kg wiek 20 lat zeby przytyc 1 kg tygodniowo powinna spożyć 3200 kalorii w tym 55% węglowodanów (448 gram dziennie węglowodanów), białko 15 % (122 gram białka dziennie) i tłuszcz 30 % (108 gram tłuszczu dziennie) . w 100 gramach makaronu mamy prawie 80 gram węglowodanów i około 330 kalorii więc można sobie jakoś rozplanować diete. Dla wszystkich którzy kalorie liczą 1 gram węglowodanów ma 4 kaloria, 1 gram białka również ma 4 kalorie, a 1 gram tłuszczu ma 9 kalorii. sam cwicze i ukladam sobie diete na mase bo tez chce przytyc i efekty sa ale trzeba się trzymać diety to jest podstawa

Hej :) Ogólne wskazówki, którymi należy się kierować, żeby przytyć: Dieta powinna dostarczać ok. 40 kcal/ kg masy ciała, czyli 50 kg osoba powinna zjadać co najmniej 2000 kcal. Należy jeść jak najwięcej białka pełnowartościowego np. chude mięsa i wędliny, jaja, jogurty, twarogi, ryby. Zdrowe są ryby morskie: dostarczają białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zdrowe i jednocześnie kaloryczne są: banany, winogrona, awokado, owoce suszone oraz orzechy. Do przyrządzania potraw stosować oleje roślinne lub masło. Tłuszcze zaleca się dodawać na surowo do gotowanych potraw. Zalecane jest gotowanie (w wodzie lub na parze) oraz pieczenie w folii. Posiłki powinny być świeżo przygotowane i apetycznie podane. Posiłki trzeba dzielić na 4 - 5 porcji i starać się je jeść o tych samych porach, w spokoju. Ostatni posiłek na 2 godziny przed snem. Wskazana jest umiarkowana aktywność fizyczna, regularne ćwiczenia pobudzają apetyt. Wskazany jest odpoczynek, zwłaszcza po posiłkach: jeśli to możliwe - poobiednia drzemka lub sjesta. Nie zalecane są pokarmy i potrawy wędzone, smażone, pieczone z dużą ilością tłuszczu, długo zalegające w żołądku, wzdymające, ostro przyprawione. Nie należy: pić napojów gazowanych - szybko sycą ale nie są odżywcze, lepiej pić niegazowaną wodę mineralną lub soki, jeść słodyczy - są kaloryczne ale szybko hamują apetyt, palić papierosów - palenie hamuje apetyt, a organizm zużywa mnóstwo energii na metabolizowanie trucizn.

Gość Klaudia11111

Hej ja mam 18 lat mam metr 64 i waze 41kg jak mialam lat 16 wazylam 49 kg ale kiedys zaczelam sie odchudzac nie ze swiadomoscia bo chce tylko poprostu nic nie jadlam bo nie mialam apetytu... napiszcie mi prosze ile kosztuje ENSURE PLUS HN i czy to na recepte czy w sklepie kupie i za ile???? i gdzie znajde MASS XXL i w jakiej cenie???? Z góry dziękuję i pozdrawiam. prosze jak najszybsze odpowiedzi...