Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Jak można przytyć kilka kg?

Gość mirela

Rekomendowane odpowiedzi

mam 173 cm wzrostu i 57 kg wagi ,jestem szczupła więc chciałabym przytyć kilka kilogramów, jadłam dużo słodyczy, takie posiłki jak pizza, hot-dogi, zapiekanki itp... ale nic ,kilka gram ,nic wiecej czy są jakieś inne sposoby na przytycie kilku kilogramów ?? jakieś przepisy na ... np. co mam jeść by to się udało ?? dziekuję za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam
Czy twoja chudość zawsze Ci przeszkadzała? Sądzę, że raczej powinnaś pójść drogą akceptacji samej sie bie takiej jaka jesteś. Napychanie sie hotdohgami czy innymi wynalazkami tylko spowoduje zdemolowanie organizmu, wzrost holesterolu, wykończenie wątroby. Na wszelki wypadek pójdź do lekarza i powiedz mu o swoim problemie.. Odpisz
Gość Aleksandra
Alez dziewczyny gdybym ja miała takie problemy ;-) Niestety jest odwrotnie. I zdecydowanie gorzej mieć nadwagę, bo to doprowadziło u mnie do cukrzycy, nadciśnienia i hiperlipidemii. Moaj babacia natomiast całe życie miała problem podobny do Waszego. Pozdarwiam.
czesc mam 17 lat i jestem tez chuda tak jak wy trudno mi dobrac spodnie na siebie bo z reszta nie mam problemow nie raz jak ide do sklepu to placze z nerwow... a jem ile wejdzie i nic z tego mam szybka przemiane materii tez slysze paulina przytyj jestes chudziutka i mam kompleks na tym punkcie ale mowiac szczerze to pogodzilam sie z tym jaka jestem bo wole byc chuda niz miec nadwage nie obrazajac nikogo oczywiscie.Lecz nie daje sobie spokoju zaczynam pic duzo mleka jesc jajka owoce czyli banany bialy chleb to co ma najwiecej bialka...i tez wam radze zebyscie jedli tego jak najwiecej!!!!pozdrawiam
Ludzie! Widzę, że nie jestem sama. Mam 25 lat, wzrost 165 i 45 kg. Od 11 lat próbuję przytyć, stosowałam różne diety, przeliczałam kalorie i w ogóle, nie posunęłam sie tylko do odżywek... chociaż już o tym myślałam nie raz. Robiłam badania... lekarka powiedziała, że jestem zdrowa ale mam żyć bezstresowo i zapisała mi tabletki uspokajające ... ( B E Z K O M E N T A R Z A !!! ) Spróbuję jeszcze z tym mlekiem w proszku 3 x dziennie :/ ... napisze za jakiś czas czy w ogóle był efekt. A! i będę zaglądać i czekać na następne rady... Chudzielce 3mkajcie się! powodzenia :)
hej wiem co to znaczy być chudą bo mam 23 lata jakieś 168 cm wzrostu a ważę tylko 56 kilogramów, chociaż osttnio duzo czytam na temat przytycia i coraz lepiej mi idzie. dobrym sposobem na przybranie wagi jest np. ryż-nie wiem czy wiecie ale taka mała ugotowana torebeczka ryżu ma blisko 500 kalorii, dodajac do tego jakiś sosik sałatke czy coś w tym stylu i masz wysoko kaloryczny posiłek jeden z wielu wciagu dnia. słyszałam też od wielu osób, że łatwo przytyć od jedzenia za którym się nie przepada, bo wtedy organizm wolniej to trawi i trochę tłuszczyku na boczkach z czasem się odłoży. pozdrawiam
Witajcie ja rowniez mialam taki problem,ale kupilam sobie odrzywke dla sportowcow w sklepie z takimi odrzywkami w Lodzi taki saklep znajduje sie na ul.Kilinskiego przy Wlokienniczej.Naprawde to pomaga,utylam w 3 tyg.10 kg.pijac ta odrzywke trzy razy dziennie,najlepiej smakuje z mlekiem.Odzywka ta nosi nazwe MASS XXL.W tej odzywce jest duzo bialka,i roznych witamin.W pierwszy tydzien jak pilam ta odzywke to sobie 40 minut biegalam i jezdzilam na rowerze z godzinke.Zycze powodzenia.tyjcie tylko nie zabardzo.Pozdrawiam.pa pa.
dużo słyszałam na temat tych odrzywek, naprawde w ciągu trzech tygodni przytyłaś 10 kg??? to super ja też marze o jakichś 10 kg. czy ta odrzywka jest szkodliwa? co będzie jak dojdziesz do wagi jaka Ci odpowiada? przestaniesz ją zarzywać??? mam brata który dużo ćwiczy i też pije jakieś odrzywki przeważnie z sokiem pomarańczowym, ale nigdy nie przyszło mi do głowy żeby też spróbować. odezwij się olcia12345, pozdrawiam
Hej! A ja znalazłam chyba cos lepszego. Nazywa sie Ensure Plus HN. Jest to dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego... gotowy napój w kartoniku 200 ml. Jest to kompletna, zbilansowana, wysokokaloryczna płynna dieta, która może być stosowana jako jedyne źródło pożywienia lub jako uzupełnienie odżywiania naturalnego. Polecam smak owoców leśnych lub truskawkowy. Pycha!!! Są też bananowe, ale nie próbowałam. Dopiero zaczęłam stosować więc nie znam efektów, ale czytałam w internecie, że efekty są. Acha! Można to kupić tylko w aptekach (nie trzeba recepty, jest to suplement diety), ale nie we wszystkich, w moim mieście na przykład nie ma, ale w większych miastach, zwłaszcza przy szpitalach myśle że są. Na szczęście są apteki wysyłkowe, które prowadzą sprzedaż przez internet.
Popieram, warto sie przebadać. A nawet trzeba. Choć w moim wypadku okazało się, ze wszystko ok i pomogło mi przyjmowanie tych odżywek. Tak jak Dorota wspominała Ensure jest super w smaku i podobno pomaga bo ma dużo białka i wogóle wszystkiego co potrzebne ale podobna do tego Prosur (z doświadczenia w rodzinie wiem, że skuteczny nawet dla osób z chorobą nowotworową, które mają jeszcze większe problemy z chudnięciem) jest troszke mniej smaczny, mi smakuje jak budyń waniliowy rozcieńczony wodą i droższy ale sprawdzony. Kupiłam dużo taniej w takiej aptece internetowej i jestem zadowolona - bezpiecznie i skutecznie tylko trzeba stosować jakiś czas. Teraz pije te tańsze, żeby utrzymać efekty i zdrowy tryb zycia.