Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ciała obce w sercu a terapie magneto energetyczne

Smyk

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba przed nikim nie *odkryję Ameryki* stwierdzając, że pewne badania i terapie wykorzystujące potencjał energetyczny, rozpowszechnione obecnie mają ogromne znaczenie dla nas- zwykłych zjadaczy chleba, często szwankujących i schorzałych mocno... Korzystamy z badań elektromagnetycznych (np. MR), z terapii mogących spowodować odrzucenie obcych ciał znajdujących się w organizmie (np. ReiKi, BSM) - jak to pogodzić z pewnymi protezami (rozruszniki, zastawki, stenty), wszczepionymi w nasze ciała, ba, w serca, które są nadzwyczaj ważnymi organami?... i czy w ogóle da się to godzić?... Nie bez przyczyny zainteresowałem się tym problemem - mam 4 metalowe stenty w naczyniach wieńcowych, a badania i terapie mogące kolidować z nimi są mi bliskie, jestem na nie, mówiąc trywialnie (kolokwialnie ;)), skazany, więc jeśli jest wśród Was ktoś, kto ma pewne rozpoznanie, jakąś wiedzę, doświadczenia, to proszę o podzielenie się... uwagi, wrażenia, sugestie...

Czy ty jesteś poetą może kolego ?A właściwie o coż chodzi ci miły ?Bo przy twych pełnych ozdobników słowach nie kumam ?Znaczy że się pytasz czy możesz przy stentach walnąć se rezonans?Otóż moim zdaniem powinien o tym zadecydowac medyk prowadzący jak i technik wykonujący winien miec na ten temat obszerną wiedzę .A już na pewno kardiolog powinien wysłowić się w tym temacie .Sam chyba podjąc tej ryzykownej decyzji nie zdołasz . Zależy tez w jakim rejonie ciała oscylowac będą pola magnetyczne bo myslę że klatka piersiowa nie zawsze objęta jest działaniem zgubnych fal....