Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Sprawność po głębokim udarze niedokrwiennym mózgu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Nie było mnie tutaj długo, ale to tylko dlatego, że nie mam czasu fizycznie siąść przed komputerem i sklecić parę słów. Słuchajcie mój małżonek robi takie postepy, że sama w to nie wierzę.po miesięcznej rehabilitacji zrobił dzisiaj 3 metrowy spacer na własnych nogach przy balkoniku :):):) Już ma prawie sprawne ręce tylko troszkę się jeszcze mu trzęsą. ale tylko trochę. Mowe ma bardzo cichą czasem go prawie nie słyszę, ale jak sie postara to mówi naprawdę fajnie.Wiele przede mną , ale i wiele już za mną, każdy dzien przynosi nam nowe kroki oczywiście do przodu. nie wiem tylko czemu moja koleżanka Ania i kolega nie odzywa się. odezwijcie się, powiedzcie co tam u was.

Gość ania0102

Bardzo, bardzo się cieszę :) Mówiłam Ci, że mózg potrafi sobie zrobić inne drogi, jeśli będziecie pracować, to mąż na pewno będzie sprawny :) Mój po wszczepieniu ICD, wszystko się udało, więc na razie do przodu, jeszcze nie mówię *hurra* bo nauczyłam się, że nie mogę się cieszyć za szybko. Ale jest dobrze :)

Aniu , to super. Ja też bardzo mocno się cieszę. Mój dzisiaj przeszedł już nie 3 a 15 metrów. jest taki z siebie zadowolony. zobaczył , że jednak będzie chodził i myslę że mu to da kopa do dalszego działania. Marwia mnie jednak jego oczy. przychodzi taki moment , że mruga bardzo szybko powiekami, jak już zamknie to nie może otworzyc i prosi żebym mu pomogła. Jutro ma miec konsultację lekarska . albo jest zmęczony , albo zaczyna się zapalenie spojówek ,albo co najgorsze pamitka po udarze. sama nie wiem nie powiem troszkę się obawiam. Aniu trzymam nadal kciuki za Ciebie i Twojego mężusia

Gość ania0102

Kontrola neurologiczna? Była? Wiesz, to dopiero początek, jeszcze długa droga a zobacz jak szybko jest poprawa :) Może być tak, że jakieś pamiątki zostaną, ale postępy, które robi powinny powodować uśmiech na Twojej twarzy co minutę :)