Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk w klatce piersiowej i bardzo wysoki puls

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. wszystko zaczęło się gdy wziąłem miesiąc temu amfe.. od tego czasu mam problemy z sercem. trafiłem do szpitala dostałem 2x relanium dożylnie miałem robione wszystkie wyniki i były dobre. po trzech tygodniach od tych wyników zrobiłem nowe prywatnie i okazało się powiększenie prawej komory serca,tachykardia. na początku przez 2 tyg miałem ciśnienie 160/100 po 2 tyg spadło do 120/50 ... i tak jest już 2 tygodnie. do tego dochodzi silny ucisk w klatce piersiowej i przyśpieszony puls. takie coś mam około 3 dni co dzień po kilka godzin i na 4 dzień mam bardzo silne duszności,robię się blady,poce się mam zimne stopy mocne bicie serca i puls 140.. tak przez kilka godzin poczym to mija przez 2 dni prawię nic nie odczuwam i znowu to samo te 3 dni takie słabsze a na 4 dzień bardzo silne. jak co to nie mam nerwicy a tarczyca w normie. znajomy mi mówił że to już koniec że przeciążyłem serce i nie da rady nic zrobić. Czy to prawda że już nie da się nic zrobić?

Niestety miesiąc po tym co zaserwowales swojej pompce to za malo zeby wrocila do normalengo rytmu , teraz najlepiej jak zaczniesz zyc zdrowo (odzywianie,ruch w sensie aktywnosc fizyczna, ale bez rpzemeczania ) przyspieszy to powrot do normalnosci , ale niektore doelgliwosci mgoa zostac juz np. dodatkowe skurcze, czy sporadyczne skoki cisnienia.

Byłem u lekarza właśnie jak miałem ten atak no i wykazało wtedy na ekg powiększenie prawej komory serca ale lekarz powiedział że nie zagraża to mojemu życiu. Następnie byłem u mojej doktor rodzinnej i odrazu wypisała skierowanie na oddział dziecięcy poszedłem z mamą a ten co tam rządzi powiedział że mnie nie przyjmie bo byłem tam już i te objawy to są po odstawieniu narkotyku :/ powiedział że mój przypadek nadaje się do Gniezna ,to więc wróciliśmy tam i zadzwoniliśmy do Gniezna [szpital od uzależnien itp] i podaliśmy objawy to oni powiedzieli że ja się tam nie nadaję tylko na oddział wewnętrzy(czyli dziecięcy bo mam 17 lat) a tam mnie nie chcą przyjąć :/ a moja mama po pogotowie niechce zadzwonić bo mówi że mnie tam tylko położą i i tak mi nie pomogą :/ To co ja mam wkońcu zrobić ??

Ja ,tez jak wiekszosc ,przegladam internet ,w poszukiwaniu pomocy,otoz moje objawy sa podobne do Twoich ,ucisk w klatce piersiowej ,czasem bol ,do tego bol clowy i zawroty ,.Cisnienie po zazyciu lekarstw 131/83 puls 94 .Przy tym uczucie piekacej twarzy ,moze ktos ma podobne objawy .Moj lekarz mowi ze taka moja uroda ,o wypiekach ...pomocy biore lisinopril 10 mg i hydrochloroizade 12,5mg szok poooomooocy