Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból i zawroty głowy, zmęczenie, przyspieszona akcja serca i drętwienie rąk po Betalocu ZOK 25

Gość Marianna2

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marianna2

Dzień dobry. Mam pytanie do użytkowników beta-blokerów a w szczególności Betaloc ZOK. Mianowicie dzisiaj zaczęłem kurację tym lekiem i od razu, po pierwszej tabletce, obserwuję u siebie działania niepożądane: - zawroty i ból głowy, - przyspieszenie akcji serca, - uczucie zimna i drętwienie rąk, - zmeczenie Co prawda mocne bicie serca i dodatkowe skurcze minęły w zasadzie od momentu kiedy lek zaczął działać (z tych powodów zaczęłam brać ten lek). Zastanawiam się czy organizm musi sie przyzwyczaic do tego leku czy też na co dzień bede miała taką reakcję? Dziękuję! Marianna.

Witam Marianno Też go stosowałem i odstawiłem po 2-3 miesiącach . Po znacznym nasileniu fali złego samopoczucia i innych symptomów które przeważały, jego niedoszłe cudotwórcze działanie.Masz wątpliwości przeczytaj efekty uboczne na ulotce, to dopiero zróżnicowanie. Jeżeli ktoś świadomie stosuje coś takiego to na pewno jest zdesperowany lub nie ma wiary we własne uzdrowienie lub może czasu. Odpowiedzi na pytania których szukasz są w tobie samej. Farmakologia nie leczy leż niweluje symptomy, pomaga na jedno szkodzi na drugie. Napisz co cię męczy kobieto, może mogę ci poradzić. Odradzić na pewno BetalocXX, ale tylko pod warunkiem że jesteś na tyle silna że sobie bez niego poradzisz.

Gość Marianna2

Hej, @Grzechu: dzieki za slowa otuchy :) Betaloc juz odstawilam. Mialam gorsze samopoczucie niz przed braniem. Jedyny plus to taki, ze nie czulam w koncu pracy serca a wiec i skurczy dodatkowych. Jestem raczej krucha kobietka wiec najmniejsze wahania w pracy serca odczuwam bardzo bolesnie. To madre co napisales o lekach. Musze postarac sie sama zwalczyc te skurcze dodatkowe! Zaczne sie w koncu ruszac i dbac o siebie. Najczesciej mam je wieczorem, od rana wszystko jest ok. Ale tylko wroce do domu i zaczyna sie codzienna walka :( Juz sie chyba przyzwyczailam po prostu. Dziekuje kochani za wszystkie wpisy!

Gość Kamilio1337

@Grzechu To, że betalocu nie powinno się brać, a jedynie liczyć na własne siły jest do końca prawdą. Wszystko zależy od tego jak dany organizm reaguje po zażyciu leku. Ja biore betaloc zok 0.25 prawie 2 lata i nie mam praktycznie żadnych skutków ubocznych, jedynie troche ciśnienie mi obniżyło, ale nie odczuwam tego. Poza tym lek betaloc zok nie można brać kiedy się chce a w szczególności odstawiać go w dowolnym momencie, bo o tym może zadecydować tylko lekarz, i najlepiej byłoby gdyby Marianna2 powiedziała o swoich dolegliwościach swojemu kardiologowi, i wtedy dopiero można byłoby działać.

Gość BEATAAAA

witam ja biore zk beto 50 na wysokie tetno i na cisnienie biore go juz chyba 3 lata na poczatku odczuwalam zmeczenie zawroty glowy ale w tej chwili bez tego leku nie moglabym zyc uwazam ze jest to dobry lek bardzo uspakaja sie serce